×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Скільки коштує ялинка у житомирських лісівників?

  Державне підприємство «Житомирське лісове господарство» розпочало реалізацію новорічних ялинок.

  Нагадуємо, що для реалізації новорічних ялинок по підприємству, щороку лісовою охороною проводиться заготівля хвойних деревцят на спеціальних ділянках – плантаціях  новорічних ялинок, які вирощують протягом 5-7 років. Так, під час лісокультурних робіт по лісгоспу створюється близько 8 га площ плантацій новорічних ялинок. Також, проводиться заготівля під час рубок формування та оздоровлення лісів, чим лісівники мінімізують шкоду для навколишнього середовища.

  Що стосується цінової політики, то новорічне деревці все таки вигідніше купувати безпосередньо у лісівників.

  Так, новорічне деревце висотою до 1-го метра коштує 60 гривень,

1,01-1,5 м – 90 грн.

1,51-2,0 м – 150 грн.

2,01-2,5 м – 240 грн.

2,51-3,0 м – 300 грн.

  При висоті 3,1 метра і більше за кожен метр оплачується з ПДВ 60 гривень.

  Що стосується лісових красунь у контейнерах, то їх вартість від 129 грн. до 360 грн. в залежності від висоти деревця. Перевагу таким ялинкам віддають покупці, які мають будинки так би мовити «на землі», адже по закінченню новорічних свят хвойне деревце можна висадити на подвірї.

  Лісівників не тільки вирощують, доглядають за головною новорічною окрасою для кожної родини, але й пильно їх охоронять від незаконних рубок. Особлива увага таким хвойним насадженням приділяється саме у різдвяно-новорічний період, бо охочих «дармової» ялинки чимало.ж

  Тож, по підприємству з метою збереження хвойних молодняків у різдвяно-новорічний період та посилення охорони лісів від незаконних рубок по підприємству утворено штаб, до складу якого включено державну лісову охорону лісгоспу. Створено рейдові бригади спільно з представниками територіальних відділів та відділень поліції, екологічної інспекції та засобів масової інформації.  По лісництвах створено оперативні рейдові групи з цілодобовим патрулюванням лісових масивів по виявленню лісопорушників. НАГОЛОШУЄМО, що порушникам доведеться сплатити не тільки штраф, але й збитки, завдані лісогосподарським суб’єктам.

  Житомирські лісівники запрошують відвідати ялинкові пункти продажу та придбати легально заготовлену новорічну красуню! Новорічні деревцята продаються в кожному із лісництв підприємства, на подвір’ї адмінбудівлі контори лісгоспу та кафе-магазин «Лісовичок».

Прес-служба ДП "Житомирський лісгосп"

 

Последнее изменение Вторник, 18/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework