На Житомирщині міська рада провела церемонію відкриття неробочих очисних споруд

  У жовтні 2018 року в місті Олевськ Житомирської області міська рада провела урочисте відкриття очисних споруд, на яке були запрошені міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак та народні депутати України.

   Високопосадовцям у якості доказів були продемонстровані резервуари з чистою водою, однак щойно вони поїхали, виявилось, що очисні споруди, які б мали очищувати каналізаційні стоки, не працюють. Про це повідомив місцевий активіст "Стоп Корупції" Олександр Ігнатьєв.

  "Очисні системи в Олевську, на запуск яких з держбюджету було витрачено 13 мільйонів гривень, не функціонують. Екологічна ситуація так і не змінилася, як і раніше відведення води та каналізаційних стоків з міста йде на поля, а далі в річку Уборть, минаючи очисні системи. Міської радою було заявлено про запуск очисних споруд в жовтні 2018 року, акт прийнятих робіт був підписаний і експертиза зроблена ще в грудні 2017 року. Відповідно до підписання акту про прийняття робіт, все обладнання повинно бути встановлено, під'єднане та виконувати свої функції (очищення каналізаційних стоків).

  На офіційне відкриття були запрошені міністр екології та народні депутати України. Імітацію роботи систем перед "великими гостями" створили шляхом заповнення резервуарів чистою водою з водопроводу" – розповів він.

  Очисні споруди почали будуватися в 1992 році й були готові на 70%, але через відсутність фінансування довгобуд був законсервований. У 2008 році була виготовлена нова проектна документація, де передбачено сучасне енергоощадне обладнання. У 2017 році Міністерством екології було прийнято рішення виділити фінансування міській раді м. Олевська на реалізацію цього проекту. Міська рада отримала 12 906 000 грн державного фінансування та підписала договір з ТОВ БК "Сучасні технології". Акт виконаних робіт був підписаний в грудні 2017 року, всю суму перерахували тоді ж. Після цього станція повинна була почати очищати стоки.

  Крім того, стопкорівець провів власне розслідування та виявив, що у 2018 році очисні споруди не були запущені, а вже профінансовані роботи, які мали б бути проведені згідно з проектом, почали дублювати та виконувати коштом бюджету міста.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework