В Україні хочуть побудувати космопорт

  Про це заявив засновник «Space Logistics Ukraine» Дмитро Легеза в рамках  всеукраїнського космічного туру “Космічна Україна. Те, що МИ робимо!”, який 5 лютого відбувся у Житомирському музеї космонавтики ім. С.П. Корольова.

  Українська компанія «Space Logistics Ukraine» має намір побудувати космопорт на території України і готова інвестувати в науково-дослідні роботи в цьому напрямку. Зараз тривають переговори з фахівцями, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

  Компанія «Space Logistics Ukraine», що розпочала працювати торік, поставила перед собою кілька завдань. Передовсім, це внесення змін до законодавства, аби дати можливість приватним компаніям працювати у вітчизняній космічній галузі.

  Зокрема, «Space Logistics Ukraine» стала організатором заходу “Космічна Україна. Те, що МИ робимо!”

  «Основна мета нашого туру – це популяризація теми космосу. Ми бачимо, як інтенсивно розвивається космічна галузь у США, Китаї, Індії. Україна позиціонує себе як космічна держава, але на орбіті Землі немає жодного нашого супутника. Якщо у найближчі два-три роки держава не зробить ніякого прориву у цьому напрямку, ми дуже відстанемо і наздогнати втрачене буде складно. Для нас важливо проїхати з лекціями по Україні, зустрітися і поспілкуватися з людьми, аби вони почали думати і вірити, що розвивати нашу космічну галузь цілком реально», – розповів Дмитро Легеза.

  Легезу ще називають українським Ілоном Маском. Він поділився, що справді веде переговори про реалізацію космічних переговорів із уродженцем Житомира Олексієм Пахуновим, який зараз працює в компанії Маска «SpaceX».

  «Олексій із задоволенням йде на контакт і готовий допомагати. Важливо, щоб фахівці, які досягли успіху за кордоном, допомагали Україні розвивати профільні галузі», – додав Легеза.

  Для учасників заходу в музеї космонавтики прочитав пізнавальну лекцію космоблогер, радник компанії «Space Logistics Ukraine» Валентин Гаденов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск анонсував появу станцій Tesla Superchargers на Житомирщині

  «Ми спостерігаємо підвищений інтерес до космосу у світі. Технічна база космонавтики змінюється дуже швидко. Щоб не відставати, зараз треба займатися оптимізацією та модернізацією своєї космічної галузі. У цьому контексті важливо внести зміни до законів і залучити приватний капітал. Наприклад, за два роки завдяки приватним інвестиціям у Китаї з’явилися десятки стартапів і є три приватні компанії, які вже мають мільярдні обороти. Ми хочемо це запропонувати і в Україні», – зауважив Гаденов.

  За його словами, такі зустрічі мають на меті показати молодим людям, що в Україні є перспективи і мотивувати їх залишатися й працювати в державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто такий Сергій Корольов: біографія інженера з Житомира, який відправив першу людину в космос

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework