У мисливському клубі на Житомирщині вирощують оленів

  Мисливський клуб «Хантер» в угіддях Коростишівського держлісгоспу створено 4 роки тому.

 

  Його діяльність упродовж цього часу підтверджує тезу про те, що справжні поціновувачі полювання в першу чергу дбають, щоб звір в угіддях був, а потім вже думають, чи дозволяє його щільність братися за рушниці.

  У 2015 році на території, якою користується клуб, побудували вольєру площею понад 50 гектарів, а вже наступного року сюди заселили 15 оленів благородних, придбаних та привезених із Київської області.

  Прибульці швидко прижилися на новому місці. Господарі оточили своїх підопічних увагою та турботою, провели медобстеження. Аби олені краще адаптувалися, їх ще два роки утримували у напіввільних умовах.

  Лише минулорічної весни тварин випустили у «вільну» природу. Аби ті не мали проблем із харчуванням, у безпосередній близькості до вольєри єгерська служба побудувала 8 підгодівельних майданчиків.

  «Того ж року оленяче сімейство мало вже 11 голів приплоду, — розповідає директор мисливського господарства Сергій Бендюг, — а це означає, що тварини почуваються комфортно».

  Нині вольєра також не порожня, туди вже завезли нову партію оленів, цього разу — з Херсонщини. З ними добре уживаються 25 голів лані та 37 муфлонів.

  «Тварини не конфліктують, — запевняє керівник господарства, — немає причин, адже територія велика і харчів вдосталь».

  Варто додати, що господарі дбають не лише про те, щоб утриманці мали їжі вдосталь, а й щоб вона була різноманітна, щоб тварини отримували всі необхідні вітаміни та мікроелементи для гарного росту. Мешканці вольєри двічі на рік проходять повний медичний огляд.

  Нині на території угідь площею 5 тисяч гектарів облаштовано 28 підгодівельних майданчиків, куди єгері регулярно викладають сіно, зерно, овочі.

Наталія Горай, zhytomyrschyna.zt.ua

 

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework