Понад 97% клієнтів "Житомиргазу" забезпечені обліком газу

  Виконуючи інвестиційну програму ПАТ «Житомиргаз» продовжує встановлювати прилади індивідуального обліку побутовим споживачам. Всього у 2019 році встановлено 1638 лічильників.

 

Встановлення лічильника – відповідальний крок кожної родини до енергозбереження і економії блакитного палива

  Впродовж 2018 року індивідуальними приладами обліку забезпечено 2173 мешканців Житомирської області. Станом на сьогодні 347 529 побутових споживачів вже мають облік споживання природного газу, - повідомляє прес-служба  ПАТ «Житомиргаз» .

  На сьогодні в зоні ліцензійної діяльності ПАТ «Житомиргаз»  лічильники відсутні лише у 16 257 споживачів природного газу, які  сплачують за спожиті кубометри газу відповідно до норм. Встановлення індивідуальних лічильників для кожного з них – є одним з пріоритетних напрямів роботи компанії.

  "Індивідуальний облік дозволить відслідковувати споживання природного газу родиною самостійно та, при бажанні, економити споживання енергоносія. До того ж, лічильник у квартирі убезпечить від змін у законодавстві щодо норм споживання, які за останні чотири роки Кабмін переглядав чотири рази», - розповідає директор з капітального будівництва Олександр Степанець.

  Для споживачів із встановленими загальнобудинковими приладами обліку газу кошти на індивідуальні лічильники не виділяються. Мешканці таких будинків, можуть встановити індивідуальні прилади обліку за власний рахунок, за кошти відповідних бюджетів, або з інших джерел, не заборонених законодавством.

  Строк встановлення індивідуальних лічильників для споживачів, що використовують газ тільки для приготування їжі продовжено до 1 січня 2021 року. В кінці 2017 року Верховна Рада внесла відповідні зміни до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".

Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework