До реконструкції парку в Новограді-Волинському хочуть залучати інвестиції приватників

  На нараді щодо комплексної реконструкції міського парку культури і відпочинку в Новограді-Волинському вирішили залучати до процесу приватних підприємців.

  19 березня вкотре у конференц-залі на столі розгорнули довгий ватман із кресленнями, знайомий більшості з присутніх, передає novograd.city.

  Проект реконструкції, виконаний із низкою технічних помилок, з попередньої зустрічі ніхто поки не виправив, тому обговорення знову ледь не вилилося у роз’яснення деталей, зображених на ньому.

  Та головне питання все ж залишається: яким коштом реалізовуватимуть цей грандіозний за масштабами проект. Без земельних робіт його вартість на сьогодні становить майже 21 мільйон гривень. Утопічність того, що реконструкцію проведуть коштом міського бюджету, не лишає сумніву.

  – Є підприємці, які готові взяти на себе частину територій і готові їх облагородити, але вони хочуть мати гарантію, що працюватимуть тут не 1 рік, щоби вкладені зусилля і гроші виправдали себе, – розповів Сергій Колотов.

   Єдиний реальний механізм, який дозволить давати землі в оренду підприємцям, – це відкритий конкурс. Але що саме будуватимуть і як використовуватимуть цю ділянку – це лякає представниць ГО "Матусі NV". Неодноразово під час зустрічі говорили, що меценатством навряд чи хто займатиметься, тому ця земля, яку візьмуться облагороджувати підприємці, має якось відбитись. От і бояться, що у парку просто набудують кафе і, зрозуміло, торгуватимуть там не лише морозивом. Натякають на алкоголь.

  – То на що перетвориться парк, якщо там кругом кафе? – емоційно питали в один голос жінки.

  У зв’язку з цим запропонували ідею розділити парк на декілька зон, наприклад, дитяча, атракціони, зона активного відпочинку, пасивного відпочинку і так далі. Прописати у документації, що саме дозволено будувати у кожній з них, а що – ні, щоб вони відповідали конкретному цільовому призначенню. А тоді вже шукати приватників, які готові вкласти у парк гроші.

  Водночас місто готове взяти на себе першу чергу плану реконструкції парку – центральну частину від входу. Насамперед візьмуться за електрифікацію, адже джерел струму для будь-яких орендарів у парку немає, з цим великі проблеми. Також шукатимуть грантові кошти, щоб покроково реалізовувати цей масштабний проект.

  Безумовно, затягнеться реконструкція не на один рік, а виготовлення конкурсної документації та проведення конкурсу – не на один місяць. Слушно у цьому ракурсі звучала думка членкинь організації "Матусі NV".

  – Чи є у міста програма розвитку паркових зон? – запитала в можновладців Аня Власюк і, отримавши негативну відповідь, продовжила. – То чому б не розробити цю програму, тоді би точно знали, як мають виглядати парки у Новограді, в нас їх не так багато. Уже маючи цю програму, міська рада мусила б із нею рахуватись при формуванні бюджету і закладати хоча б щось на утримання парків.

kd18031941 2

kd18031941 3kd18031941 4Данило Завгородній

Джерело: novograd.city 

 Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework