У Житомирі суд не змінив запобіжний захід блогеру Муравицькому, якого підозрюють у державній зраді

  Блогера підозрюють в тому, що за вказівкою російських кураторів він готував та поширював антиукраїнські матеріали.

   Корольовський районний суд  не змінив запобіжний захід житомирському блогеру Василю Муравицькому, якого підозрюють у державній зраді.  Про це УНІАН повідомили у Корольовському районному суді Житомира, де слухається справа блогера.

  Як зазначається у повідомленні, вчора на черговому судовому засіданні адвокат Муравицького просила звільнити підсудного з-під домашнього арешту, однак прокуратура була проти цього.

  Суд ухвалив таке рішення, оскільки на  його думку, у клопотанні не були надані нові обставини, які  ще  не розглядалися. Крім цього, сторона обвинувачення представила нові матеріали по справі.На попередньому засіданні  5-го березня цього року блогеру продовжили запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 днів до 3-го травня цього року. Наступне засідання по Муравицькому заплановане на 12 квітня. Суди над Муравицьким тривають з жовтня 2017 року.

  Муравицького понад 10 місяців тримали під вартою. Корольовський райсуд Житомира розпочав розгляд справи проти Муравицького 24 жовтня 2017 року. 2 серпня 2017 року суд заарештував блогера без права внесення застави. Муравицького підозрюють в тому, що за вказівкою російських кураторів він готував та поширював антиукраїнські матеріали.

  За даними правоохоронців, у своїх матеріалах блогер обґрунтовував законність зміни меж території і державного кордону України, «справедливість» анексії Росією Криму, створення терористичних псевдодержавних утворень на сході України, аргументував необхідність незаконного приєднання окремих регіонів України до інших держав, поширював інформацію щодо збору коштів та матеріального забезпечення терористів «ЛНР» та «ДНР». Йому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

  26 квітня минулого року Муравицький попросив суд прискорити розгляд його справи.  Замовлені матеріали публікувалися на шести сайтах, що адмініструвалися з Росії та окупованих територій. Журналіст закликав збирати гроші та інше матеріальне забезпечення для терористів "ДНР/ЛНР". За даними слідства, теми для статей він зазвичай отримував поштою або через месенджер, втім іноді й сам обирав тематику. Під час обшуків у Муравицького знайшли комп’ютери з доказами листування з кураторами та підготовки антиукраїнських статей. Також вилучили копії укладених із державними інформагентствами Росії угод на підготовку замовних публікацій, акти прийому-передачі робіт за обумовлений гонорар та банківські картки, на які перераховувалися гроші.

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework