Держгеонадра продають за 1100 доларів дозвіл на 19 го землі під видобуток бурштину в Олевському районі

  Держгеонадра 22.04.2019 року, в день коли вся країна буде зайнята виборами, вирішили провести аукціон на prozorro і за безцінь розпродати 4 ділянкі під видобуток корисних копалин в Олевському районі Житомирської області. Ділянку в 19 га під видобуток бурштину в Олевському районі, виставлено на продаж за 30 000 гривень. 

  Господарями землі є громада села Обище, яка входить до складу Олевської ОТГ. З громадою села ніяких погоджень не було, мало того навіть депутати ОТГ і районні депутати не були інформовані про те що продається, - пише olevsk.online.

  Не дивлячись на «величезну» суму в 1100 доларів, яку отримає бюджет України, за продаж цього дозволу під видобуток бурштину, який буде проходити кар’єрним способом. У грунті крім бурштину знаходяться інші хімічні елементи, в тому числі і радіоактивні, які шкідливі для здоров’я населення. До того ж кар’єрний спосіб видобутку бурштину може привести до забруднення і знищення річки Перга, яка знаходиться поруч.

  Всього на другий день після виборів президента 22.04.2019 року, за копійки розпродається 9 дозволів на видобуток корисних копалин. У тому числі 4 дозволу в Олевському районі Житомирської області.

  «Держгеонадра оголошують ІІІ електронний аукціон, це не нафтогазові ділянки. Це 9 ділянок, які розташовані в шести областях. Територія з покладами рідкоземельних порід, бурштину, берилію, графітів, води, глини та вапняків складає більше 400 кв. км. Початкова ціна 9 дозволів складає більше 103 млн грн, а сплата за геологічну інформацію — 27 млн грн», — заявив Кирилюк.

  Держгеонадра оголосили дані про такі ділянки: Ястребецька, Семенівська, Юрівська та Пержанське родовище – Житомирська область; Зарічна (Заваллівського родовища) – Одеська область; Північне-1 (свердловина №1) – Донецька область; Літятинська – Тернопільська область; Жалянська-2 – Рівненська область; Запоріжжя (свердловина №2) – Запорізька область.

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 04/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework