П’ятий рік в Бердичеві судять жорстоких вбивць чуднівського лісника

  Щоправда, не тільки в Бердичеві, але й у Лугинах та Житомирі, адже за чотири роки в цій справі були і різні судді, і різні адвокати, і різні прокурори. Незмінно їздить на суди лише згорьована дружина загиблого лісника і довго сподівається на справедливе покарання для вбивць свого чоловіка. 

  В 2018 році колегія бердичівських суддів провела більш ніж півдесятка засідань, та й у цьому році вже аж по червень розписані дати наступних, але кінця краю цій справі не видно. Судді невипадково прискіпливо і детально розбирають кожен документ та кожне свідчення, адже за статтею, по якій судять обвинувачуваних, в якості покарання можливе навіть довічне ув’язнення, - пише rio-berdychiv.info. 

  Ось і в середу на засідання прибули всі адвокати, обвинувачені, потерпілі, але їм довелось чекати більше години, тому що попереднє судове засідання, яке проводила колегія у складі цих же суддів, і теж по вбивству, трохи затягнулось.

  В плані цього судового засідання був перегляд на відео слідчого експерименту, що проводився з одним із обвинувачених - Василем Воєділо. Прокурор запропонував дивитись лише суть експерименту, без вступних роз’яснень слідчого, але обвинувачені в жорстокому вбивстві наполягли, щоб відео показували від початку до кінця. Склалось таке враження, що в їх інтересах затягнути судовий розгляд на якомога довше. Адже чим більше вони сидять в слідчому ізоляторі, тим менше їм доведеться сидіти потім в тюрмі.

  Василь Воєділо - єдиний, хто не зізнався в убивстві, тому і на показах, і на слідчому експерименті весь час плутався, казав, що не бачив, не чув, не пам’ятає, не знає, але інші обвинувачені раніше вже розповіли, як били лісника, як його ще живого закопували, як палили автівку, щоб замести сліди.

  Нагадаємо, що стався цей злочин ще в березні 2015 року, коли ліснику Пилипівського лісництва Олегу Поліщуку зателефонували, що в лісі щось не в порядку, і він швидко зібрався та поїхав. Дружина спочатку нічого не запідозрила, адже таке бувало досить часто, і лише не дочекавшись ввечері чоловіка додому забила тривогу. Поліцейські швидко вийшли на слід підозрюваних та незабаром всіх трьох затримали.

  Чотири роки обвинувачені вже провели в ізоляторі, і якщо в цьому році буде винесено комусь з них менше восьми років ув’язнення, то це означатиме для нього фактично виправдальний вирок, адже Закон Савченко досі ніхто не відміняв. Та чи витримає серце дружини покійного таку звістку, невідомо.

Новини Житомира

 
 

Последнее изменение Вторник, 09/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework