Чому 22-річна жінка із Житомирщини покинула своїх дітей? ВІДЕО

  17 квітня на телеканалі "Інтер" вийшов випуск програми "Стосується кожного" під назвою "Мамина казка", героями якого стали подружжя Троцьких, родичі покинутих дітей та місцева влада.

 

  Про це повідомляє novograd.city.

  Діти 22-річної Тетяни Троцької Святослав (2,3 роки), Тимофій (1,5 років) та 6-місячна донечка Христинка з народження перебувають у дитячому будинку, а старшого сина, 3-річного Владислава, виховувала бабуся Тетяни. Після смерті бабусі опіку над сином взяла вона. За її словами, три роки тому покинути малят змусили скрутне матеріальне становище та поради соціальних служб. Тетяна стверджує, що останні залякували її та обіцяли позбавити батьківських прав у разі, якщо дівчина не згодиться на їхні умови.

  "Тепер я зроблю все, щоб мої діти були зі мною", – зі сльозами на очах каже мати.

  Тетяна стверджує, що спочатку написала заяву на поселення дітей до дитячого будинку всього на 6 місяців. Соціальні служби начебто через вказаний термін змушували її писати подібні заяви знову, це повторювалось. Таким чином багатодітна мати відмовилась від інших двох дітей. Дівчина відверто дивується тому, що їй ніхто не вірить і знаходить відмовки у своєму "слабкому характері", тобто на неї тиснули.

  Пояснити, чому старший син досі під її опікою, а молодші діти – ні, Тетяна не може.

  "Я не можу нічого сказати, мені боляче… мені болить душа за дітей"

  Чоловік дівчини, Ігор Троцький, каже, що підставою для повернення дітей ніби мало стати його офіційне працевлаштування, проте навіть після цього їх "водила за носа" соціальна служба.

  "Вони лише раз приїхали, подивились умови і все. Я не отримала жодного акту про умови проживання, чи відповідають вони вимогам", – скаржиться Тетяна.

  Дівчина щоразу вигадує дату останнього візиту до дітей, хоча, як вона каже, "туди їхати 10 хвилин".

  Бабуся ж онуків навідує рідко, проте виправдовує це тим, що весь час шукає вихід із ситуації: "Я була в дітей останній раз у жовтні. Я цей весь час ходила до голови Орепівської сільської ради, Сергія Романюка, який обіцяв щось зробити".

  За словами матері Тетяни, Ольги Огородник, пологовий будинок – найгірший, і вона не дивується, що на породіль тиснуть.

  Старша акушерка Новоград-Волинського пологового відділення, Галина Перевертнюк, яка приймала пологи в Тетяни, каже, що дівчина у палаті зовсім не підтримувала чистоту і за дитиною доглядала неналежно. Це й змусило лікарку звернути увагу соціальних служб на сім'ю Тетяни.

  "Я попросила службу поїхати за вказаною адресою і подивитися, куди мені виписувати новонароджену дитину, все", – констатує акушерка.

  Неправдивим був той факт, що місцева влада не йшла на контакт. Як виявилось, сільський голова був готовий зареєструвати дитину, проте Тетяна Троцька раптово зникла. У зв’язку з цим Сергій Романюк мусив відкласти справу на невизначений термін.

  "Через деякий час після свого зникнення дівчина з’явилась, але ми були не готові оформляти дитину в таку родину. В кінцевому випадку сільська рада була б винною, що віддали горе-матері усіх дітей", – каже Романюк.

  Задля своїх дітей мати наважилась на експеримент: на кілька днів поселитися до багатодітної київської родини з великим досвідом батьківства і спробувати стати мамою для незнайомих їй дітей.

  Після експерименту соціальні служби згодились дати шанс дівчині на повернення дітей. Можливо, згодом Тетяна Троцька разом з чоловіком повернуть своїх маленьких дітей додому і це буде велика й щаслива родина.

  P.S. Із моменту зйомок ефіру минув місяць. До цього часу дітей із дитбудинку ніхто не забрав.

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

    

Последнее изменение Вторник, 23/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework