Батько за кордон не поїхав, бо «забував» сплачувати аліменти

  Посилення відповідальності для неплатників аліментів завдяки ініційованому Мін’юстом Закону #ЧужихДітейНеБуває позитивно впливає на повернення заборгованості.

   У цьому переконалися сотні батьків Житомирщини, які роками ігнорували своєчасну виплату аліментів на утримання власних синів та доньок, однак після заходів примусового впливу все ж таки згадали про свій батьківський обов’язок.

 Серед таких – житель Житомира, до якого як злісного неплатника  працівники  Корольовського відділу державної виконавчої служби міста Житомир Головного територіального управління юстиції у Житомирській області застосували тимчасові  заборони у праві керування транспортними засобами, полювання, користування зброєю та виїзду за межі України. Остання заборона особливо подіяла на горе-батька, який збирався виїхати за кордон на відпочинок та не зміг цього зробити, а тому змушений був сплатити усю заборгованість з аліментів, штраф у розмірі 50% від цієї суми (за несплату коштів понад три роки) та виконавчий збір. Загалом батьківська байдужість обійшлася боржнику майже у 83 тисячі гривень.

  Юстиція Житомирщини нагадує «забудькуватим» неплатникам про те, що за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці, державний виконавець в обов’язковому порядку виносить вмотивовані постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за кордон, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання, дія яких припиняється після погашення аліментної заборгованості в повному обсязі.

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 08/05/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework