До школи з вибуховою зброєю: як граната опинилася в руках п'ятикласника із Житомирщини?

  Так, учень однієї зі шкіл Житомирської області, а саме в Ружинському районі, приніс декілька днів тому до школи бойову гранату Ф-1.

 

  Для початку розставимо всі крапки над "І" і пояснимо, що цей вид вибухової зброї виявився муляжем, за словами правоохоронців, які одразу роз'яснили ситуацію. Але про все по порядку.

  10 травня, на своїй Фейсбук-сторінці депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза теж порушила цю тему, написавши в своєму дописі:

  «Продовження про гранату у Романівській гімназії.

  Обожнюю, коли читають мої повідомлення медіа. Не дзвонять фігурантам історій і лише копіпастять коментарі офіційних контор.

  Так от, кажуть, що граната була учбова. Я хочу пояснити, цитуючи друга, який був неодноразово у зоні бойових дій, що це таке. Якщо навчання на полігоні, застосовують навчальні гранати, у якій немає вибухової суміші, але вибух може бути за рахунок запалу. Якщо все правильно зробити, то нічого не трапиться. Якщо неправильно, може відірвати пальці.

  На фото, розповсюдженому у медіа, справжня учбова граната, але без запалу. І слава Богу, що без запалу. Але вона точно не повинна була бути в школі. Хто дав гранату п'ятикласнику? Мешканці Романова мені повідомили, що школяр має брата, який служить в армії.

  Звичайно, простіше просто скопіювати куцу реакцію поліцаїв і не нагадати, що такі речі мають бути санкціонованими та не провокувати переляк оточуючих.

  Бережіть себе і черпайте інформацію з різних джерел».

  Варто зазначити, що 10 травня до редакції видання "Твій Романів" звернулися кілька читачів одразу, які повідомили, що в Романівську гімназію хтось приніс гранату.

  У Романівському відділенні поліції повідомили, що учень 5 класу приніс не гранату, а учбовий муляж гранати, який жодної загрози не ніс. Вчителі одразу забрали цей муляж і повідомили про це компетентні органи, які підтвердили, що це є муляж, а не бойова граната Ф-1.

Новини Житомира

  

 

Последнее изменение Понедельник, 13/05/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework