Упродовж 8 місяців більшість підприємств Бердичева зобов’язані обзавестися власними очисними спорудами. ВІДЕО

  У Бердичеві вступають у дію нові Правила приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення, згідно якої переважна більшість місцевих підприємств-виробників зобов’язана буде облаштувати у себе малі очисні споруди.

  Відповідний проект рішення представив на розсуд членів виконавчого комітету заступник міського голови Сергій Онофрійчук. Зауваживши при цьому, що попередньо у проекті врахували усі зауваження Антимонопольного комітету та комітету регуляторної політики. Згідно закону, документ був оприлюдненій на міському порталі: пропозицій по ньому надійшла аж одна.

  З-поміж іншого, нові Правила визначають, як приєднуватися до мережі водопостачання, яким чином мережа має функціонувати, які договори при цьому укладаються. Визначені нормативи скидів тощо.

  Озвучив Сергій Онофрійчук і перелік галузей, представники яких у Бердичеві зобов’язані облаштувати малі очисні споруди та займатися передочисткою стічних вод. Перелік вийшов чималий.

  Із нетерпінням уже чекають на вступ у дію Правил екологічні інспекції, зауважив заступник. Документ слугуватиме для них інструментом для вжиття відповідних заходів.

  Нові правила діють на рівні держави і, адаптовані до місцевих умов, мають бути виконані, зазначив у свою чергу міський голова. Єдине, на що звернув увагу Василь Мазур, – на терміни: якщо на заключення угоди одного місяця, думається, підприємству цілком досить, то за півроку розробити технічну документацію і побудувати очисні споруди виглядає доволі проблематично.

Репортаж Олександра Єжеля

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework