Матір загиблої Юлії Звєздіної на Житомирщині: Жодних зрушень, підкупи, порушення та покривання: у ролі обвинувача. ВІДЕО

  У справі загиблої у січні 2018-го року Юлії Звєздіної – жодних зрушень, досудове розслідування зійшло на «нуль», частина тих, хто мають з’ясувати правду та покарати злочинців, підкуплені.

 

   У ролі обвинувача – матір загиблої Юлії Ірина Білецька та численні знайомі її та її покійної доньки – вони знову зібралися біля місцевої прокуратури. За кримінальною справою, нагадаємо, проходять чоловік Звєздіної Святослав Козак, його рідна сестра Світлана Кустовецька та Володимир Рущиць, котрі на момент смерті молодої жінки перебували у квартирі, на місці трагедії. Був там і 7-річний син Юлії Давид.

  Одне зі звинувачень пані Ірини стосується диска зі свідченнями хлопчика: під час досудового розслідування слідчі, начебто, його не відкрили, і нині захист обвинуваченого заявляє, що не знайомий з його змістом, обурюється жінка, як результат – суд не бере свідчення Давида до уваги.

  Наразі, Кустовецькій змінили запобіжний захід та звільнили з-під варти, а Рущиць проходить за справою як свідок, а не як співучасник, продовжує Ірина Білецька.

  Наступне, що категорично не влаштовує учасників акції: правоохоронці кваліфікували справу, як «Вимагання». А треба було би як «Розбій», переконані.

  Як і минулого разу, акція переміщається до кабінету керівника місцевої прокуратури Вадима Кожухаря. Там пані Ірина повторює усе озвучене вище. Її попередні адвокати виявилися купленими й увійшли у зговір, додає, а вільна Кустовецька погрожує вже її другій доньці.

  Слідство ведеться з порушеннями, прокуратура все покриває, продовжує матір загиблої, на поїздку на суди вона вимушена викидати купу грошей.

  Зрештою, змогу відповісти отримує Вадим Кожухар.

  Його відомство, як жодне інше, зацікавлене у справедливому розгляді справи, намагається донести прокурор, і як свідчення цьому – передача справи до суду та наполягання на тому, аби Кустовецьку залишали під вартою. А щодо кваліфікації «Вимагання», а не «Розбою», то так – це їхня позиція.

  Законом не передбачена присутність прокурорів та слідчих при розтині та судмедекспертизі, продовжує Кожухар, а ознайомлення з диском не зняте з порядку денного: позиція сторони обвинувачення – диск є допустимим доказом. Та й висунуте обвинувачення у вбивстві ніхто не знімав.

  Справа прокуратури – досудове розслідування та судовий розгляд, нагадує прокурор, і сторона обвинувачення вимагає максимальне покарання. Ну а те, чому справа рухається саме так, а не інакше – питання до суду. Те, що заява адвоката щодо диску не означає не взяття його змісту до уваги судом, намагається донести ще один прокурор – Олександр Білецький.

  Зі слів Олександра Білецького, зі змістом диска ознайомлюватимуться вже на найближчому засіданні суду, що відбудеться 25 червня, о 16:30, у Житомирі.

Репортаж Олександра Єжеля

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework