Високі пріоритети Високівської ОТГ. Як громада стратегію розробляє?

Робоча група з підготовки Стратегії розвитку Високівської сільської ради завершила збір статистичних даних для соціально-економічного аналізу об’єднаної громади, опитування її мешканців. Команда вже опрацювала анкети з усіх населених пунктів, із 2508 мешканців робочою групою було опитано 466 жителів громади та 34 представників бізнесу.

  На думку мешканців, в першу чергу, потрібно працювати над зменшенням рівня безробіття в громаді, ремонтом дорожнього покриття між населеними пунктами, покращенням благоустрою сіл, запровадженням системи збору та утилізації сміття.

«Це наші пріоритети в роботі і ми розуміємо, що вони мають бути визначальними в розробці стратегії. За час існування громади ми багато зробили і сьогодні мешканці ставлять перед владою нові завдання», - вважає Микола Бардук, голова Високівської сільської ради.

 Підтримку у розробці стратегії громаді надає Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України. Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру переконаний, що Високівська громада має значний потенціал розвитку, і для того аби його використати потрібно створити умови для розвитку бізнесу.

«Громада маленька, але подивіться на результати її роботи. Сьогодні проєктний менеджмент тут працює, залучення грантів відбувається регулярно, комунікація з бізнесом налагоджена, державні фонди співпрацюють з ОТГ. Стратегія допоможе всю цю роботу продумати на роки вперед».

 Робоча група готується до проведення наступного засідання на якому буде сформовано пріоритети розвитку громади.

 Нагадаємо, що Високівська ОТГ має власні доходи на 1 мешканця на рівні 3868 грн. До об’єднання три сільські ради мали бюджет 1,3 мільйона гривень. Після об’єднання бюджет громади зріс в 14 разів. Отримавши повноваження та ресурси громада розпочала масштабну реконструкцію соціальної інфраструктури, але маючи обмеженні кадрові та фінансові ресурси команда сільської ради обрала тактику креативних рішень. За три роки роботи громада реалізувала 18 інфраструктурних та соціальних проєктів загальною вартістю 22,5 млн грн.

DSC05536

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework