30 років відділенню ультразвукової діагностики: спогади лікаря Миколи Матохнюка із Житомирщини. ВІДЕО

  30 років минає із часу заснування у Бердичеві, при міській лікарні, відділення ультразвукової діагностики. Нині згадує про це один із трьох лікарів, які були першопрохідцями у цій справі, - Микола Матохнюк.

  Придбане за великі (на той час) кошти обладнання було необхідне, каже лікар, у першу чергу, для своєчасної діагностики вад розвитку плоду у вагітних. Це було нагальною проблемою кінця 80-х, яку слід було вирішувати.

  Саме 14 липня 1989 року головним лікарем, нині покійним, Віктором Добровольським видано наказ про відкриття кабінету ультразвукової діагностики, на першому поверсі колишнього приймального відділення (нині це приміщення сучасного Центру Жінки).

  Микола Олександрович згадує, як доводилось працювати кожному лікарю погодинно, приймаючи великі черги пацієнтів.

  Діагностувати захворювання пацієнта на ранніх стадіях – першочергове завдання, яке ставить перед собою лікар, котрий любить свою справу.

  30 літ минуло… Лікар згадує, з чого і з ким доводилось розпочинати. Сьогодні він веде приватну діагностичну практику, має сучасну медичну техніку, і хоч за плечима немалий досвід, продовжує цікавитись, вивчати, самовдосконалюватись. Собі й своїм колегам Микола Матохнюк зичить бути здоровими і нести добро людям!

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 15/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework