У Житомирі визначили «Найсильнішого пожежного-рятувальника»

 11 липня на території навчально-тренувального комплексу 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир вже вдруге відбулися змагання серед пожежно-рятувальних підрозділів області «Найсильніший пожежний-рятувальник». У ньому взяли участь 27 команд, а це близько 130  рятувальників, які змагалися в індивідуальних та командних естафетах.

  Наприклад у індивідуальному конкурсі учасник виконував 5 послідовних вправ. Пожежний, у повному бойовому спорядженні та апараті на стисненому повітрі для захисту органів дихання і зору, якнайшвидше здіймався по драбині у вікно третього поверху навчальної вежі, де за допомогою рятувальної мотузки піднімав із землі наверх 20-кілограмове навантаження. Далі спускався донизу та сильними ударами важкого молота пересував по рейках 72-кілограмову металеву конструкцію.

 Виконавши ці вправи, він пробігав імпровізовану смугу перешкод із піногенераторів, брав пожежний ствол та долав 20-ти метрову дистанцію, після чого мав влучно поцілити струменем води у мішень. У заключній частині першого етапу змагань учасник проводив евакуацію умовного потерпілого, роль якого виконувала 80-кілограмовашина. Йому необхідно було протягнути її 30 метрів, рухаючись до фінішу спиною.

 За неналежне виконання вправ або порушення форми одягу додавалися штрафні секунди.

2

 Крім фізичної витривалості, найважче у змаганнях – це виконання вправ у засобах захисту органів дихання. Але саме з такими навантаженнями у темряві та задимленому середовищі ланці газодимозахисників у складі чотирьох рятувальників доводиться працювати в реальних умовах пожежі. Й при цьому докладати максимум зусиль для порятунку потерпілих. Саме ці командні якості вони демонстрували на другому етапі, працюючи у складі ланки в задимленому  приміщенні.

 За результатами змагань кращою визнана ланка газодимозахисної служби 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир, другими стали бійці аварійно-рятувальної частини обласного центру та на третьому місці господарі спортивної бази – вогнеборці 3-ї ДПРЧ м. Житомир.

 В індивідуальному забігу найсильнішим визнаний пожежний-рятувальник Андрій Кучерук із м.Малин, друге місце посів житомирянин Олександр Алєксєєв та третій результат показав Дмитро Десяк (10 ДПРЧ м. Новоград-Волинський).

 Ці змагання максимально пристосовані до реальних умов роботи рятувальників. Адже в різних надзвичайних ситуаціях фахівцям ДСНС доводиться працювати у складних умовах. Я пишаюся нашими переможцями, тому що їхні сьогоднішні досягнення демонструють гарне виконання своїх професійних обов’язків. – коментує заступник начальника Управляння ДСНС Житомирщини Олег Держанівський.

3

4

5

6

7

8

9

10

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework