«На нашій вулиці свято», і знову зі скандалом: у Новоград-Волинському триває капітальний ремонт доріг

  Капітальний ремонт доріг у нашій країні — справа зі сфери фантастики.

   Ями на багатьох вулицях давно не витримують жодної критики, тож коли на Житомирській у Новограді, з якої для гостей на автіках та автобусах досі починалося неприємне знайомство з містом, днями з’явилися асфальто-укладальники, — світло в кінці тунелю таки замайоріло.

  Про це повідомляє zvyagel.com.ua.
  Хтось назвав це піар-акцією влади, яка згадала про дороги, хтось вважає, що ремонт доріг має бути звичною справою, а не сенсацією. Як би там не було, а дороги в місті не кожен день ремонтують. З одного боку — подія радісна, з іншого — не обійшлося без критики від мешканців, хоча про якість нової дороги, очевидно, об’єктивно можна буде судити згодом. 6 серпня міський голова Новограда  Віктор Весельський разом із підлеглими керівниками комунальної сфери оглянули хід ремонтних робіт.
  Директор ТОВ «Асфальт-плюс» із Житомира Размік Петросян (переможець відкритих торгів на об’єкті «Капітальний ремонт вул.Шевченка від будинку №5/1 до будинку №37/2, вул.Пушкіна до будинку №36, вул.Житомирська до будинку №55») розповів чиновникам про технології виконання ремонтних робіт. «Лише цього дня на ремонт дорожнього покриття використано 500 т асфальтобетонної суміші, — повідомляє сайт міської ради. — Товщина асфальту — 6 см, уздовж дороги частково замінені пошкоджені бордюри. За десять днів будівельники планують завершити капітальний ремонт вулиці та розпочати ремонт частини дороги на вул.Пушкіна».
  Не обійшлося без скандалу. Напередодні депутат Сергій Хапчук ініціював відкрите звернення до мера та комунальників: чи не є утопією робити капремонт дорожнього покриття без заміни інженерних комунікацій? І хто візьме на себе відповідальність у разі виникнення необхідності їх ремонту з пошкодженням нового дорожнього полотна? Звернення в мережі активно підтримали містяни.
Директор КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» Людмила Тодорович запевнила, що «свої комунікації реконструювали і на цій ділянці вже прокладені трубопроводи ППУ».
  Начальник Водоканалу Алла Левицька поінформувала, що на запланованому для капітального ремонту доріг проміжку є лише декілька маленьких ділянок їх комунікацій, «які на цей час не потребують заміни. Ці ділянки знаходяться не вздовж дороги, а по ширині, тож у разі виникнення непередбачуваної потреби в ремонті водопровідної мережі, асфальт буде майже не пошкоджено та швидко відновлено».
«Усім неможливо догодити, — написав у мережі начальник управління ЖКГ Олександр Богданчук. — Для тих, хто піарився на негативному стані дорожнього покриття вулиці Житомирської, головної артерії міста, з їх слів, тепер виявилося, що нічого робити не потрібно було. А те, що працівники комунального підприємства працюють у вихідні, перекладаючи теплові мережі, піарщикам нецікаво».
  Натомість суть скандалу в тому, що капітальні ремонти мають проходити комплексно, аби потім ніхто не чухав потилицю. І це треба розуміти.
  Тим часом на вул.Родини Косачів розпочато ремонт зливової каналізації та ведуться роботи з підготовки до капітального ремонту дорожнього покриття (підрядник — ТОВ «Новоград-Волинські шляхи»).

Юлія Климчук
Фото з сайту Новоград-Волинської міської ради

Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Среда, 14/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework