Гостей Balzac Weekend на Житомирщині пригощатимуть вином із бальзаківського погреба

  На території садиби Ганських у селі Верхівня на Житомирщині, де в середині XIX століття кілька років жив відомий французький письменник Оноре де Бальзак, 21 вересня відбудеться Balzac Weekend, гості якого матимуть змогу дегустувати вина із бальзаківського погреба.

   Про це йдеться ukrinform.ua з посиланням на сторінку заходу в Фейсбук.

  "Як щодо провести вихідні у стилі Бальзака? Поїхати у Верхівню в садибу Ганських, де проживав відомий письменник, там відвідати кімнати та експозиції, що раніше були закриті для широкого загалу. Скуштувати вино з винного погреба Бальзака. Стати глядачем театралізованого дійства. Друзі, це все буде можливо 21 вересня на Balzac Weekend", - повідомляють організатори.

  Зазначається, що гостям свята запропонують музично-розважальну програму, в якій братимуть участь артисти з Франції, Польщі та України, художню виставку "Бальзак очима українців".

  Крім того, під час заходу проходитимуть квести для дітей та дорослих, екскурсії, пісочне шоу, майстер-класи, діятиме дитячий майданчик, а також буде нагода зробити світлини у фотозонах та посмакувати стравами на фудкортах.

  Як повідомлялося, в Україні до 220-річчя від дня народження Оноре де Бальзака організували Balzac Fest, заходи у межах якого проходять у Києві, Житомирі, Бердичеві та Верхівні.

  Оноре де Бальзак проживав у маєтку Евеліни Ганської у Верхівні, який він називав Лувром, упродовж трьох років, починаючи з 1848. Бальзак і Ганська після 17 років листування одружилися в костелі святої Варвари в Бердичеві. У маєтку Ганської Бальзак написав п'єсу "Мачуха", працював над "Депутатом від Арсі", "Мадмуазель де Віссар, або Франція за часів Конституції", "Дрібними буржуа", "Жінкою-письменницею".

Фото: drymba.com

Новини Житомира

    

Последнее изменение Среда, 11/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework