Новий голова Черняхівської РДА: Хто він?

  Із кінця минулого року Черняхівщина – із новим головою районної державної адміністрації. Відтоді дзвінки читачів до редакції не вщухають: Хто він? Звідки? Де працював? Як бачить перспективи району?...

   Тож перше інтерв’ю із новим очільником району Олександром Дубенцовим – саме на шпальтах черняхівського видання, за що йому дуже вдячні.

  - Розкажіть про себе і свою родину: де народилися, вчилися, працювали?

  - Мені 33 роки. Народився в Бердичеві, закінчив Житомирську школу № 28. Здобув освіту в Житомирьскому державному технологічному університеті на факультеті економіки та менеджменту за спеціальністю «Управління персоналом та економіка праці». Відразу після навчання почав працювати. Спочатку – економістом на ПП «Одеон груп» у Києві та на ПП «Новобудінвестгрупп», згодом - менеджером із питань регіонального розвитку у ТОВ «Симферопольський вино – коньячний завод» (Дніпропетровськ/Житомир) та ТОВ "Дюна-Веста", директором із продажу у ТОВ «Magnum Enterprise», комерційним директором "Котлозаводу "Кригер" та менеджером із питань регіонального розвитку Eurogold Industries Ltd у Житомирі.

  Моя дружина Ілона працює на Житомирській телерадіокомпанії, нині в декреті. Синові Артему – чотири роки.

  - Які напрямки своєї діяльності на посаді голови визначили пріоритетними?

  - Що стосується економічної ситуації, то впевнений: необхідно спрямувати зусилля на мобілізацію внутрішніх резервів і можливостей району. Необхідно дбати і про соціальний захист тих, хто цього потребує. Основним пріоритетом у роботі буде праця на благо громади. Посада голови районної державної адміністрації – це не титул, а величезна відповідальність, це обов’язок перед людьми Черняхівського району. Я не хочу обіцяти і давати голослівні клятви, бо за кожне слово і обіцянку потрібно відповідати. Гарантую вам єдине – порядність, чесність і відкритість.

  - Чи залишите на посаді даступника голови РДА Людмилу Заворотнюк?

  - Відповідно до ст.10 ЗУ «Про місцеві державні адміністрації», у зв'язку із призначенням голови Черняхівської райдержадміністрації заступник голови райдержадміністрації Людмила Заворотнюк написала заяву про припинення своїх повноважень 2.01.2020.

  - Які перспективи створення ОТГ на Черняхівщині?

  Як відомо, 5 грудня 2019 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» № 2189 від 30.09.2019 р. Закон передбачає, зокрема, що об’єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.

  Важливим для району є завершення процесу децентралізації. Таку роботу можна було вже провести давно і на цей момент повноцінно цим користуватися. Можна було б багато чого реалізувати за ці втрачені роки. Поки думали, варто чи не варто об’єднуватись, - втратили великі дотації. Зараз же потрібно лише стартувати. Моя позиція одна – Черняхівська ОТГ із центром у Черняхові, куди увійдуть усі сільські, селищні ради, які раніше не об'єдналися.

  - Як Ви стали членом команди Володимира Зеленського?

  - 20 травня минулого року звернувся через мережу «Фейсбук» до Житомирського осередку партії «Слуга Народу». Мене запросили до офісу. Але на той період я офіційно працював і не мав змоги перисвятити себе цій справі. Ближче до осені, коли звільнився з останнього місця роботи, – зареєструвався в проекті команди Зеленського Lift та пройшов ряд тестівіа співбесід в ОДА, Офісі Президента та Кабінеті Міністрів і чекав результатів до 27 грудня 2019 року.

  - Якою бачите роль громадянського суспільства у розбудові України?

  - Дуже важлива роль громадянського суспільства в житті держави, адже – це невід’ємна ланка країни – України!

  - Чи співпрацюватимете зі ЗМІ і як?

  - Обов’язково працюватиму, будемо заздалегідь ставити до відома про основні важливі події та запрошувати на заходи, але головні умови співпраці – це об’єктивність та достовірність подачі отриманих даних

  - Щиро вдячні Вам за щиру розмову. Бажаємо успіхів на відповідальній посаді.

  Розмову вів Руслан Кожедуб

‎Газета "Нове життя", Фейсбук-спільнота "Черняхів - Акценти"

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 13/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework