Під Житомиром прокинулися чотири ведмеді. ВІДЕО

  Четверо клишолапих, які перебувають у центрі порятунку ведмедів "Надія" у Березівці під Житомиром, вийшли зі сплячки.

   «Зі своїх домівок тварини почали виходити близько тижня тому. Зараз вони кілька разів на день гуляють вольєром», ― розповідає suspilne.media.

  Попри те, що вихованці центру порятунку ведмедів - Чада, Синок, Люба та Михасик - вийшли зі сплячки, вони не надто активні. Ведмеді на короткий час виходять зі своїх домівок, після чого одразу ж ховаються назад.

  Клишолапих одразу почали годувати. Найбільш охоче тварини їдять моркву та яблука, а рибу майже всі ховають до себе в барлогу – роблять запаси їжі, каже працівниця ведмежого притулку Наталія Леонова.

  Вона розповіла: "Ведмідь Синок зі сплячки вийшов сьогодні, а Міша та Люба виходили минулого тижня. Поводять себе в’яло, виходять тоді, коли бажають. Вони не від’їдаються. Для ведмедя, який спав півтора місяці,– це трохи неправильно. Зараз неприродні як для зими умови. І це, звісно, погано, те, що вони вийшли. Тому що ведмеді у цю пору повинні спати. Тим більше, якщо вони вже лягли і півтора місяці спали".

  Доктор сільськогосподарських наук, фахівець з екології Володимир Дубовий такій поведінці ведмедів не здивований. Розповідає, що причина виходу зі сплячки клишолапих – аномально тепла зима. Тому організм тварини вважає, що настала весна, отож час прокидатись. Науковець також сказав, що тварин треба посилено годувати, а от чи повернуться вони назад до сплячки, невідомо. Все може залежати від температури повітря.

  Володимир Дубовий: "Однозначно, це явище є надзвичайно небажаним для природи. Воно буде шкідливим для їх здоров’я, для подальшого розвитку і життя цих тварин. Як вони себе поведуть, ніхто не може сказати, тому що це – природа".

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 17/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework