У Бердичеві мати залишила свою малолітню дочку на знайомого, та поїхала до столиці – налагоджувати особисте життя

  Працівниками ЮП Бердичівського ВП на вихідних було встановлено малолітню дівчинку, яка залишилася без батьківського піклування.

  Про це повідомила ювенальний інспектор Бердичівського ВП Олеся Чубоха на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

  До поліції з дитиною прийшов чоловік, який мав на меті написати заяву, так як, вживаючи спиртні напої втратив мобільний телефон. Під час спілкування було встановлено, що мати дівчинки поїхала в м. Київ до співмешканця та залишила дитину знайомому.

  Шановні батьки! За ухилення від виконання батьківських обов'язків передбачена адміністративна відповідальність статтею 184 кодексу України про адміністративні правопорушення.

  Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

  Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

  Ювенальний інспектор також зазначила, що кримінальна відповідальність передбачена статтею 166 Кримінального кодексу України та наступає за злісне невиконання батьками, опікунами чи іклувальниками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки, – карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

  Не залишайте своїх дітей малознайомим особам, адже таким чином ви наражаєте своїх дітей на небезпеку.

kk220120114 1

Новини Житомира

       

Последнее изменение Четверг, 23/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework