Про долю Житомирського вищого професійного училища-інтернату. ВІДЕО

  Реформувати інтернатні заклади. Державна політика націлена на інклюзію, в той час в Житомирі ширяться чутки про можливе закриття місцевого вищого професійного училища-інтернату.

   Там навчається близько 300, дітей, персоналу — 136 чоловік. Новопризначена заступниця голови Житомирської ОДА про заклад знає і чутки спростовує.

  У місті Самбір, що на Львівщині, функціонує аналогічний заклад — «Професійно-технічне училище-інтернат професійної реабілітації учнів з інвалідністю» обласної ради. Про закриття чи навіть реформацію не йдеться, розповідає директорка департаменту соцзахисту ОДА. В штаті там 116 чоловік, майже 300 дітей там навчаються. Коштами забезпечують завдяки бюджету області та освітній субвенції.

  Про те щоб його організовувати чи переводити в якусь іншу форму власності, чи в інше підпорядкування галузеве, в нас не йдеться. В 2019-м році це було майже 18,5 мільйонів гривень, в 2020-му — це майже 21,5 мільйона гривень. Він є досить затребуваним в області, він фінансується з обласного бюджету, фінансується через департамент соціального захисту. Том на сьогоднішній день навчається майже 300 дітей. Немає таких діток, які потім лишаються десь не прилаштовані. Вони або знаходять роботу, бо заклад постійно веде їхній супровід, або вступають у  вищі навчальні заклади уже в подальшому після закінчення цього училища — Наталія Кузяк, директорка департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації (телефоном).

  В Житомирі ж ситуація дещо інша: закривати не будуть, проте трансформації не уникнути, кажуть посадовці. За словами директора департаменту соцзахисту: є там і застарілі спеціальності, які здобувають учні закладу, наприклад «оператор комп’ютерного набору». Сьогодні керівництво області скликало засідання робочої групи з питання діяльності вищого професійного училища-інтернату, за участі представників управління освіти, соцзахисту, депутатів та самого навчального закладу.

  Ми зверталися до Міністерства соціальної політики щодо подальшого функціонування даного закладу. Для того, щоби надалі фінансувати і отримувати освітню субвенцію, було прийняте рішення перереєструвати його в Тетерівці. Це планується, це був як план. Якщо ми отримуємо відповідь від Міністерства соціальної політики, то ми будемо далі розуміти, що з ним робити. Але я хотів би наголосити на тому, що ми хотіли б зберегти даний заклад, але якщо не буде можливості його фінансувати з державного бюджету, а він для обласного бюджету вартує на рік 21 мільйон гривень, утримання даного закладу навчального, то ми б планували якусь іншу форму, але залишити його як освітянський заклад — розповідає Максим Вілівчук, заступник голови Житомирської обласної ради (телефоном).

Джерело: sk1.tv

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 30/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework