Житомирській обласній дитячій лікарні волонтери передали кардіологічну апаратуру

  Комплект кардіологічного обладнання для діагностики вад серця вартістю 238 тис. грн передали 29-го січня волонтери Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до Серця" Житомирській обласній клінічній дитячій лікарні.

 

  За словами кураторки проекту Катерини Галанзовської, гроші на обладнання збирали з 1-го квітня по 5-го травня 2019-го року під час 14-тої акції "Дитяче серденько – живи!".

  Катерина Галанзовська: "Підсумком 14-ої акції є те, що волонтери України загалом зібрали 5 494 449 грн.. Житомир вперше посів 10-те місце серед 26-ти. У Житомирі ми зібрали 241 280, 27 грн.

  За її словами, до збору коштів активно долучилися Житомирська міська рада, усі управління. Долучилися представники обласних органів влади, ОТГ. Але найактивнішими були школярі. Три роки поспіль долучається інклюзивна бібліотека. Це діти з особливими вадами.

  "У минулі роки ми збирали не більше 60-ти тис. грн. а цього року, як ніколи, - 238 тис. грн. Бо долучалися всі. Ну, і маємо результат. Ось закуплено кардіологічне обладнання на ту суму, яку зібрали. Це є холтерівські моніторинги, які коштують по 73 тис. грн. кожен. І кардіограф. Все це обладнання передали в обласну дитячу лікарню, і воно слугуватиме для діагностики дітячих середець", - розповіла Катерина Галанзовська.

  Педіатр-кардіоревматолог обласної лікарні Ольга Захарчук "У нас щороку більше 300 дітей діагностується в області їз першовиявленими вадами серця. По Україні щороку більше 10 тис. дітей народжуються з вадами серця. І вони у перші години життя потребують висококваліфікованої медичної допомоги. Ця апаратура дуже потрібна. Вона працюватиме у постійному режимі". Керує відділенням функціональної діагностики

  Завідувачка відділення функціональної діагностики лікарні Жанна Семенець: "Наша апаратура вийшла з ладу. У нас наразі дуже велика черга, і ми не в змозі надати швидку допомогу дітям. А завдяки новій апаратурі черги не буде. І упродовж доби завдяки їй буде діагностуватися кардіографія".

  Вона розповіла, що в експлуатацію нове обладнання введуть дуже швидко., бо вони ї\добре на ній знаються. А в понеділок-вівторок, тобто 3-4 лютого почнуть діагностувати маленьких пацієнтів.

  Катерина Галанзовська: "Кожна дитина може приїхати і провести діагностику на цьому обладнанні безкоштовно".

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework