На Житомирщині водолази дістали затонуле тіло рибалки з під криги. ФОТО

  8 лютого 2020 року в селі Кропивенка Хорошівського району водолазами Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно - рятувальної служби Житомирської обласної ради було піднято затонуле тіло рибалки, яке знаходилось під кригою га глибині 4,5 метра.

  Про це повідомляє Водолазна служба Жоксарс.

  В зв’язку з нестабільним температурним режимом крига є досить тонка і несе небезпеку для людей. Тому потрібно завжди пам’ятати та дотримуватись техніки безпеки на льоду.

  ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ НА ЛЬОДУ

  1. У зимовий період місцеві засоби масової інформації мають надавати інформацію про товщину та міцність льоду на місцевих водоймах і попереджати про його ослаблення під час відлиг чи танення льоду (особливо в районах промислової та аматорської підлідної риболовлі та льодових переправ).
  2. Під час руху по льоду варто звертати увагу на його поверхню, обходити небезпечні місця та ділянки, покриті товстим шаром снігу. Особливо обережними слід бути в місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними водами промислових підприємств, що впадають у водний об’єкт, з кущами і травою, що виступають над поверхнею.
  3. Перш ніж ступити на лід, дізнайтеся про товщину льоду на водному об’єкті. У різних місцях річок і озер товщина льоду може бути різною. У гирлах річок і притоках міцність льоду послаблюється течією. Морський лід набагато слабший за прісноводний. Міцність льоду можна частково визначити візуально.

  Забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг.

  1. При масовому переході водного об’єкта пішки по льоду необхідно йти один за одним на відстані 5-6 м та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду.

  Малогабаритні, але важкі вантажі транспортуються санями або іншими засобами з найбільшою площею опори на поверхню льоду.

  1. Користуватися майданчиками, обладнаними на водних об’єктах для катання на ковзанах, дозволяється лише після ретельної перевірки міцності льоду. Товщина льоду повинна бути не менше 12 см, а під час масового катання – не менше 25 сантиметрів.
  2. У разі переходу водного об’єкта на лижах рекомендується користуватися прокладеною лижнею, а за її відсутності - ділянкою, вкритою сухим снігом. Перш ніж рухатися, потрібно відстебнути кріплення лиж і зняти петлі лижних палиць з рук. Якщо є рюкзак або ранець, необхідно його узяти на одне плече. Відстань між лижниками має бути не менше 5-6 м. Під час руху лижник, який іде першим, ударами палиць перевіряє міцність льоду та контролює його стан.
  3. Під час підлідного лову риби не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато ополонок, стрибати і бігати по льоду, скупчуватися у великі групи. Пробивати ополонки для риболовлі або з іншою метою дозволяється на відстані не менше 5-6 м одна від одної.
  4. Кожний рибалка повинен мати із собою рятувальний жилет та лінь завдовжки 15-20 м з петлею на одному кінці і важком вагою 400-500 г на іншому кінці.
  5. Керівники рибних господарств та суб’єктів господарської діяльності, які використовують водні об’єкти, відповідають за:

  забезпечення заходів безпеки під час розміщення розважальних атракціонів та організації рибальства на водних об’єктах;

  організацію надійного зорового, мобільного і радіозв'язку з риболовецькими бригадами, які перебувають на льоду;

  готовність рятувальних засобів та іншого спеціального обладнання і спорядження;

  установлення безперервного спостереження за напрямом і силою вітру, рівнем води, зміною течії і станом льоду.

  1. Організації, що проводять роботи з вирубки льоду, зобов'язані огороджувати небезпечні ділянки.

  З метою привернення уваги до небезпеки за огорожею та перешкоджання вільному підходу до вирубаної ділянки не ближче ніж за 1,5 м до неї виставляють таблички з написом великими літерами «ОБЕРЕЖНО, ОПОЛОНКА!», який можна прочитати з берега або за 50 м від таблички.

  1. Під час роботи з вирубки льоду необхідно обов'язково організувати тимчасові рятувальні пости з рятувальниками, які мають підготовку з надання допомоги людям під час небезпеки на льоду.
  2. У місцях масового відпочинку людей на кризі має бути розгорнутий рятувальний пост третьої категорії, який додатково укомплектовується такими рятувальними засобами:

  1) рятувальні дошки завдовжки 4 м;

  2) жердина з мотузкою і петлею;

  3) плавучий кінець з плавучою кулею з одного краю та петлею з іншого;

  4) рятувальні жилети, пояси, круги;

  5) сухі вовняні ковдри у пластикових мішках.      

kk11022071 2

kk11022071 3

kk11022071 4kk11022071 5

Новини Житомира

       

Последнее изменение Вторник, 11/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework