Ночами хлопчика доймає сильний біль у колінах, але не менше мучать і знущання однолітків, котрі називають Юрчика пінгвіном

  У жительці Йосипівки Малинського району Людмилі Голубенко, мами п’ятьох дітей, котра звернулася у редакцію, аби через газету попросити у людей фінансової допомоги на лікування сина, спочатку не помітно нічого особливого.

   Скільки нині людей не в змозі оплатити операцію рідним, поставити їх на ноги, тому звертаються за поміччю до земляків. Однак уже з перших хвилин знайомства із Людмилою Миколаївною зрозуміла, за її проханням про допомогу криється справжня сімейна драма, - розповідає газета "Малинські новини".

  — Моєму 14-річному синочкові Юрію Ящуку терміново потрібні гроші на операцію, — ледь стримуючи сльози, промовила жінка. — Два роки тому до здорової і життєрадісної дитини підкралася страшна хвороба, почалися проблеми із суглобами. Їх викрутило у різні боки. Донедавна, переборюючи нестерпний біль, дитина ходила до сільської школи, сьогодні хлопчик практично лежить. Якщо Юрчика не лікувати, він буде прикутим до інвалідного візочка.

  Із подальшої розмови із гостею дізналася, Юрко дуже хвилюється через свою хворобу. Боїться, що більше ніколи не гратиме у футбол, не кататиметься на велосипеді, не бігатиме вулицями села. Ночами хлопчика доймає сильний біль у колінах, але не менше мучать і знущання однолітків, котрі називають Юрчика пінгвіном або дідусем через сильне кульгання.

  Людмила Миколаївна боїться за сина. Адже для того, щоб вилікувати його, їй потрібно бути сильною, терплячою, здоровою. Проте з останнім у жінки — великі проблеми. Нещодавно у неї виявили онконедугу, зробили операцію. Однак попередили, хвороба може повернутися.

  — Зараз намагаюся не думати про це, — говорить Людмила Миколаївна. — Головне — врятувати сина. На одній ніжці ми вже зробили операцію. Тепер потрібно замінити суглоб на іншій. Вартість хірургічного втручання — близько сорока тисяч гривень. Здавалося б, не такі великі гроші, але для нашої родини — це непідйомна сума.84442088 739719896552504 1531507530126065664 n

  Чим довше спілкувалася із гостею редакції, тим більше ловила себе на думці, десь вже бачила жінку. І, як виявилося, пам’ять не зраджувала. Торік наприкінці грудня Людмила Миколаївна була героїнею телепередачі «Один за всіх», де намагалася достукатися до совісті колишнього чоловіка Леоніда. Розповісти свою сімейну драму на всю Україну її підштовхнуло те саме бажання, що тепер привело у редакцію, — вилікувати Юрчика.

  Людмила Миколаївна розповіла, з чоловіком, від якого має трьох дітей, розлучилася давно. Причини були вагомі: благовірний зазирав у чарку, простягав руки до дружини й дітей, ображав їх. З моменту розлучення Людмила Миколаївна жодного разу не просила у колишнього чоловіка допомоги. Власними силами ставила дітей на ноги, одягала, годувала, вчила. Однак тепер, коли Юрчик тяжко захворів, жінці несила самотужки його вилікувати. Тож вирішила нагадати колишньому чоловікові, що він упродовж одинадцяти років жодного разу не сплатив аліментів. Відтак набігла солідна сума, 140 тисяч гривень, яка може врятувати здоров’я і життя Юрчика.

  — Сама навряд чи вибила б ці гроші з чоловіка, — пояснює Людмила Миколаївна. — Адже він не раз заявляв, не дасть і копійки на лікування сина. Коли погрожувала поліцією, казав, нічого не боїться. Та завдяки розголосу своєї біди отримала підтримку й консультацію юристів, нотаріусів. Гроші у чоловіка, правда, не водяться, аби повернути борг. Але Леонід має будинок у Київській області. Одна частина житла належить чоловікові, інша — нашому старшому синові. Під час передачі «Один за всіх» домовилися із Леонідом, він перепише свою частку на сина. Відтак згодом зможемо продати будинок і оплатити дороговартісну операцію.

  До сьогодні триває робота з документами на житло, яке Людмила Миколаївна планує продати, аби врятувати Юрчика. Та невідомо, скільки часу жінка шукатиме покупця на квадратні метри. Тим часом операція не чекає. Її потрібно робити терміново, адже хвороба прогресує, суглоби й далі викручуються, м’язи атрофуються. Біль щоразу стає сильнішим. Крім того, однією операцією випробування для Юрчика та його родини не закінчаться. За словами Людмили Миколаївни, хірургічне втручання по заміні суглобів доведеться робити кожних десять років, оскільки хлопчик росте. Страшно навіть уявити, скільки ще потрібно сил, терпіння і грошей.

  Кожен із нас може наблизити Юрія Ящука до найзаповітнішої мрії — бути здоровим. Хлопчик щиро вірить, його оточують добрі люди, які вміють співчувати й мають бажання допомогти. До речі, Юрчик, борючись із тяжкою недугою, й сам намагається допомагати хворим діткам. На його сторінці у Фейсбук є чимало репостів з проханням врятувати незнайомих людей, яким потрібні гроші на дорогі операції. І це, як на мене, викликає ще більше поваги до хлопчика.

  На жаль, ми не можемо врятувати весь світ, однак у наших силах допомогти Юрію Ящуку та його дружній родині. Гроші можна перерахувати на картку «Ощадбанку», на номер — 5167490145618881.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 13/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework