Житомирській обласній клінічній лікарні подарували апарат штучної вентиляції легень

  Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського від АТ "Житомиробленерго" надійшла благодійна допомога.

 

  А саме – невдовзі медичний заклад отримає новий сучасний апарат штучної вентиляції легень вартістю 800 тис. грн.

  Як поінформував генеральний директор лікарні Богдан Леськів , у лікарні зараз у наявності є 33 апарати штучної вентиляції легень. З них сучасних апаратів – лише 18.

  Апарат ШВЛ не є панацеєю від віруса COVID-19, але він допомагає медикам у боротьбі з такими ускладненнями, як пневмонія,а в деяких випадках стає просто незамінним для порятунку хворих. Адже апарат ШВЛ здійснює примусову подачу повітря, забезпечує насичення крові киснем і видалення з легень вуглекислого газу. При цьому в дихальних шляхах і легенях створюється позитивний тиск, що доволі часто для хворого є єдиним шансом на порятунок.kd24032017 2

  Апарат буде встановлено у реанімаційному відділенні обласної лікарні.

  Також лікарня отримала від БО «Оберіг-26» три кисневих концентратори. Ці апарати забезпечують подачу кисню високої концентрації, що є вкрай важливим при лікуванні тяжких форм пневмонії.

  «Житомирська обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського у разі потреби готова до прийому хворих на COVID-19. Якщо настане цей момент – лікарня повністю усім забезпечена» , - запевнив Богдан Леськів.

  Весь колектив лікарні вдячний усім благодійникам, особливо «Житомиробленерго», за подароване високотехнологічне обладнання, яке вкрай необхідне для лікування хворих.kd24032017 3

Пресслужба Житомирської обласної ради

Новини Житомира

   

Последнее изменение Вторник, 24/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework