Районний суд зобов'язав слідчих ГУНП області відкрити кримінальне провадження щодо дій керівництва ТТУ

  Зокрема, на відкритому судовому засіданні було розглянуто скаргу голови профкому первинної профспілкової організації ВПЗ України КП «ЖТТУ» міста Житомира Володимира Малика на бездіяльність посадових осіб Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, - розповідає insider.zt.ua.

   Суд встановив, що згідно зі змістом скарги, 24.03.2020 року Голова профкому первинної профспілкової організації ВПЗ України КП «ЖТТУ» м. Житомира Володимир Малик звернувся до Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області із заявою з приводу дій начальника управління Андрія Нечуйвітра і начальника юридичного відділу КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», яке виразилось в перешкоджанні роботи професійних спілок і мають ознаки злочину, передбаченого ст. 170 КК України.
 
  У скарзі Володимир Малик вказує, що заява була прийнята Житомирським ВП ГУНП в Житомирській області та зареєстрована в ЖЄО №12971, але відомості не внесені в ЄРДР.
 
  Богунський районний суд скаргу задовольнив частково. Було зобов'язано слідчого або іншу повноважну службову особу Житомирського ВП ГУНП у Житомирській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, викладені у заяві Голови профкому первинної профспілкової організації ВПЗ України КП «ЖТТУ» міста Житомира Володимира Малика від 24.03.2020 року про злочин (зареєстрована в ЖЄО №12971).

  Нагадаємо, 25 березня профспілка КП “ЖТТУ” вимагала звільнення начальника підприємства Андрія Нечуйвітра. Про це йшлося у листі до міського голови. У документі зазначено, що така вимога пов'язана з численними порушеннями з боку керівника підприємства.

  Зокрема, йдеться про “порушення вимог ст.250 КзпП України — невиплата 0,3 відсотків фонду оплати праці профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу.

  Порушення вимог ст.251 КзпП — ненадання профспілковій організації екземпляру колективного договору.

  Порушення вимог Закону України “Про колективні договори і угоди” та ст.247 КзпП України, підписання колективного договору без залучення Первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України КП “Житомирське трамвайно-тролейбусне управління” м. Житомира. Порушення вимог Закону України “Про професійні профспілки, їх права та гарантії діяльності”, незаконне втручання в роботу профспілки, незаконне звільнення члена виборного округу профспілки.

  Тиск на працівників підприємства з вимогою писати заяви про відпустки за власний рахунок”.

  В той же день були проведені збори профспілкової організації і переобрано голову профспілки. В результаті вільна профспілка комунального підприємства тепер має двох керівників, один з яких займає посаду незаконно.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 13/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework