У міському парку Житомира висаджують екзотичні дерева та кущі

  170 декоративних дерев та кущів розпочали висаджувати 13-го квітня у житомирському парку культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна.

   Про це Суспільному розповів директор парку Ігор Леонченко.

  За його словами, на придбання саджанців із міського бюджету виділили 54 тисячі гривень. Гроші надійдуть у четвертому кварталі. Поки посадковий матеріал закупили благодійники.

  Через карантин дерева та кущі висаджували 15 працівників парку. Вони працювали із дотриманням всіх засобів захисту.

У міському парку Житомира висаджують екзотичні дерева та кущі

  Працівниця парку Катерина Рибак: "Зараз ми садимо сакуру. Це слива-сакура. Яма 60 сантиметрів глибина і 50 ширина. За ними треба доглядати, треба води багато. Садимо багато дерев, кущів. І дуже хочу попросити жителів міста та гостей, будь ласка, цінуйте те, що ми робимо. Не пускайте собак, щоб вони не обгризали те, що ми садимо. Дерева дуже дорогі. Коренева система вся у мішках і закрита".

  Працівник парку Юрій Рогозинський: "Відновлюємо колекцію гінгобілоб. Сьогодні ми висаджуємо ще 5 штук. Висаджуємо чобушнік, кизильник гібридний, відновили алею яблунь, висадили бузки, квітучі спіреї, гортензії. Все це буде полито і огороджено".

  Ігор Леонченко: "Наші партнери – іноземна фірма "Корнеліс", яка ці саджанці передала фактично безоплатно для висадки. 170 саджанців – це і декоративні дерева, і кущі є. Екзотичні. Є і магнолії, і сакури, і бузок. Все це передали нам в рахунок оплати у четвертому кварталі з міського бюджету. Вартість посадкового матеріалу 54 тисячі гривень. Є у нас велика проблема із штучним поливом, але якось будемо своїми силами доглядати рослини. З іноземною фірмою ми працюємо вже третій рік. Це гарні спеціалісти, і вони надають також і благодійну допомогу парку".

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 14/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework