Для відбудови 6-ти згорілих сіл Овруцького району з державного бюджету виділять 25 млн. грн.

  Про це 21-го квітня під час робочої поїздки в Овруцький район сказав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

 

  За його словами, 22-го квітня на засіданні кабміну мають розглянути питання спрямування грошей постраждалим внаслідок пожежі в Овруцькому районі людям. Попередньо йдеться про суму у 25 мільйонів гривень, хоча остаточна сума збитків ще встановлюється, - повідомляє suspilne.media.

  Самі місцеві жителі села Личмани кажуть, що наразі їм не вистачає робочої сили, оскільки в селі переважно живуть жінки пенсійного віку. Також не вистачає будматеріалів. Харчів та одягу наразі достатньо.

  Голова Житомирської облдержадмінітрації Віталій Бунечко спростував інформацію про загиблих внаслідок лісової пожежі місцевих жителів. За його словами, травмувався лише один житель села Острови. Чоловік отримав невеликі опіки руки і стегна.

  Перший заступник керівника ДСНС в області Василь Кучин Суспільному розповів, що станом на ранок 21-ого квітня в Овруцькому районі один не локалізований осередок лісової пожежі

  Він також повідомив, що сьогодні рятувальники гасять займання осередків тління трави та пеньків всередині локалізованих ділянок. Також сьогодні вранці рятувальники повністю погасили пожежу на території Словечанського лісгоспу.

  Василь Кучин: "Силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспу на території Овруцького лісгоспу та спецлісгоспу щодо гасіння окремих осередків пожежі – тління трав’яного настилу, пеньків та залишків дерев. Сьогодні о восьмій ранку пожежі лісової підстилки на території Словечанського лісового господарства локалізовано і нового поширення вогню немає. Залишається один не локалізований осередок горіння у Виступовицькому лісництві поблизу села Жолудівка та Журба. На інших осередках проводяться роботи з гасіння пожеж всередині локалізованих ділянок. До гасіння пожеж залучено 1069 чоловік особового складу та 155 одиниць техніки.

  Крім того, у Житомирі триває збір волонтерської допомоги людям, чиї оселі згоріли через лісові пожежі в Овруцькому районі. Житомирський координатор збору допомоги Сергій Ващенко розповів, що волонтери збирають крупи, овочі, консервацію, а також посадковий матеріал та насіння. Гуманітарну допомогу планують відвезти у четвер 24-го квітня..

  Нагадаємо: через лісові пожежі в Овруцькому районі відселили місцевих жителів із 6-ти сіл: Острови, Личмани , Середня Рудня, Нижня Рудня та. Верхня Рудня. Вогнем знищено 39 будівель.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework