У селі Пряжів горів ліс – підозрюють підпал

  Горіти ліс почав 29 квітня близько першої години дня. Першим пожежу побачив Валентин Крижанівський, який працює на підприємстві поряд з лісом. Саме він і викликав пожежних.

  Валентин Крижанівський: "Диспетчер, який приймав виклик, не одразу відреагував. Він запевнив, що тут є лісник, який каже, що все під контролем. Я працюю на підприємстві поряд з лісом. На той момент, коли я викликав рятувальну команду, вогонь вже був метрів за 15 до паркану. А тут одне деревообробне підприємство, а через паркан – ще одне. Один спалах – і все, бо ще й вітер був в той бік".

  Кореспондентці Суспільного чоловік розповів, що в цьому лісі часто збираються компанії. Одна з таких компаній, з його слів, розпивала там алкоголь і сьогодні.

У селі Пряжів горів ліс – підозрюють підпал

  Валентин Крижанівський: "Бачите, лежать порожні пляшки – тут сиділи люди, які щось святкували. І напрямок вітру, спрямований в той бік, в якому вогнище. Хтось міг кинути недопалок, і все – вітер поніс вогонь далі".

  Гасити вогонь прийшли кілька десятків жителів села Пряжів. Серед них і Василь Вівдич, який прибув на місце одним із перших.

  Василь Вівдич: "Я живу біля клубу. Побачив дим і як завжди, куди? В ліс. Я колись був працівником лісового господарства і пожежним. Ліси гасити доводилося. Це моя стихія".

  Жителька села Пряжів Оксана Руденко, яка також прийшла гасити вогонь, каже, що пожежа її налякала.

  Оксана Руденко: "Ми живемо недалеко, одразу за полем. Побачили дим, спочатку подумала, що спалюють сміття. Потім побачили, що почало підніматись на верхівки. Ми взяли лопати і бігом сюди, бо вже таке було декілька років назад. Трохи страшно, особливо після тих випадків, які показують по телебаченню".

У селі Пряжів горів ліс – підозрюють підпал

  Пожежу приїхали гасити п'ятеро рятувальників. Начальник караулу пожежно-рятувальної частини Житомирського району Максим Сидорук розповів, що вогонь охопив близько гектара сухої трави в лісі у селі Пряжів.

  Максим Сидорук: "Виклик надійшов о 13 годині 7 хвилин. Повідомили, що горить ліс, і є загроза будівлям. Загрозу будівлям усунули. Причини виникнення встановлюватиме інспектор, але, враховуючи всі обставини, існує велика ймовірність того, що це був підпал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову палає: вогонь охопив пів тисячі гектарів заповідника у Житомирській області. ВІДЕО

Авторка: Аліна Домбровська

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Четверг, 30/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework