Житомиром випробовують американські парашутні системи. ФОТО

  Поблизу Житомира відбувається підконтрольна експлуатація парашутних систем спеціального призначення та керованих систем точного повітряного десантування вантажів виробництва компанії США – Airborne Systems North America.

   Про це повідомили у пресслужбі Генерального штабу у Facebook.

  Поряд з цим, здійснюється підготовка майбутніх інструкторів – фахівців повітрянодесантних служб військових частин ДШВ до здійснення стрибка з парашутом типу «Крило», які в подальшому навчатимуть особовий склад військових частин. Також активно проходить підготовка спортивної команди з парашутного спорту.

парашут1

  Цей комплекс заходів проходить під керівництвом Управління підготовки та служби повітрянодесантної техніки Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Провідну роль відіграють військово-транспортна авіація Повітряних Сил та армійська авіація Сухопутних військ ЗС України.

  До підконтрольної експлуатації парашутних систем спеціального призначення залучаються одні з найдосвідченіших військовослужбовців ДШВ. Саме їм довірено повністю опанувати та тестувати сучасну повітрянодесантну техніку іноземного виробництва і лише після цього навчати особовий склад. Дані парашутні системи значно відрізняються від типових вітчизняних, і мають багато різних особливостей.

  Не менш важливим є застосування керованих систем точного повітряного десантування вантажів, теж виробництва Airborne Systems North America. В ДШВ їх два типи. Вони розраховані на різну вантажопідйомність та мають деякі відмінності застосування.

парашут1

  Офіцери повітрянодесантних служб пригадують не такий далекий 2014-й рік, коли українські підрозділи вели активні бойові дії у відриві від основних сил, а іноді і в повному оточені.

  - Вантажі із так необхідними боєприпасами, паливом, медикаментами, а іноді звичайною водою десантувалися на парашутних платформах просто у вказаний район. Значну роль при цьому відігравали погодні умови. І не завжди цінні «посилки» доходили до своїх «адресатів»… Тобто системи були морально застарілі, і здійснити їх точне десантування було практично не можливим, - розповідає начальник служби повітрянодесантної техніки Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України полковник Віктор Михлич.

  Командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк відзначає, що із надходженням в ДШВ точних систем повітряного десантування вантажів, ситуація кардинально змінилася.

  – Похибка в точності доставки вантажу становить лише кілька десятків метрів. А саме десантування необов'язково проводити в зоні ураження ППО противника, – підкреслив командувач ДШВ.

парашут1

  Такі системи є досить актуальними та необхідними для Збройних Сил України. Вони неодноразово були застосовані під час проведення різних тактичних навчань та заходів підготовки, в різну пору року та умовах місцевості.

парашут1

***

  У цей же час, офіцерський та сержантський склад повітрянодесантних служб військових частин ДШВ та школи ПДП проходить посилений курс підготовки. Майбутні інструктори щоденно здійснюють значну кількість стрибків з різних систем типу «Крило». При цьому, з різних типів літальних апаратів, зі значних висот, вдень та нічний час доби.

  За словами начальника 199 навчальний центр Десантно-штурмових військ ЗС України підполковника Віталія Гриціва, по закінченню курсу, інструктора отримають відповідні сертифікати. Саме вони в подальшому будуть готувати особовий склад підрозділів бойового забезпечення до здійснення стрибків з парашутними системами типу «Крило» в різну пору року та час доби.

***

  Разом з цим, триває підготовка спортивної команди з парашутного спорту Десантно-штурмових військ. Допомогу та методичні рекомендації нашим десантникам надають професійні спортсмени-парашутисти. Щодня відпрацьовується одиночне десантування та групою, з різних висот.

  В один із стрибкових днів, командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк також здійснив кілька стрибків з парашутом типу «Крило».

  – На мою думку, кожен командир повинен використовувати принцип «Роби як я, роби краще за мене!». Тим більше, що я, як діючий офіцер ДШВ зобов’язаний мати та підтримувати ці навички. Це мій обов’язок, і я його виконую, – відзначив генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework