×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі діти роблять обереги для військових

В гарнізонному будинку офіцерів розпочався мистецький марафон для дітей Житомира «Обереги українського постмодерну», мета якого – створення оберегів для наших воїнів, що перебувають в АТО.

Організаторами заходу стали Олена Славова, Ольга Швець з МГО «АРТ–Село», нотаріус Віктор Доброльожа, управління освіти Житомирської міської ради та 25–й гарнізонний будинок офіцерів, - повідомляє 8 корпус.

Близько двохсот дітей, майстри народної творчості, керівники гуртків шкільних закладів міста власноручно творили справжні мистецькі шедеври–обереги. Вражало різноманіття дитячих поробок – це і всім відомі «фєнєчки», браслети, національні віночки, ляльки–мотанки, петриківський розпис, вироби з бісеру, з глини, а також поробки, зв'язані гачком, зроблені з паперу, сіна, стрічок, ниток.

Українська атрибутика, обереги, сувеніри з національною символікою вже стали своєрідним брендом та формою підтримки українців у їх боротьбі за гідність та свободу. А як чекають їх там, на передовій, та у військових шпиталях!

До заходу також долучились військовослужбовці окремого ремонтно–відновлювального батальйону Руслан Кондратюк та Володимир Доманський, котрі зараз перебувають в Житомирі на ротації. Воїни розповідали, що дитячі обереги рятували їх під час бойових дій, нагадували про мирне життя та рідний дім. Від особового складу підрозділу Руслан з Володимиром почастували дітей солодощами, подякувавши за їх роботи.

Частина з виготовлених руками юних митців шедеврів поїде за кордон – до української діаспори з Європи, Америки та Канади, де збирають волонтерську допомогу для захисників України.

Відомий житомирський волонтер та благодійник Віктор Доброльожа розповів про відновлення автомобільної техніки для 95–ї окремої аеромобільної бригади та закликав присутніх долучатись до цього проекту.

Оплесками зустріли присутні музичні вітання ВІА «Пентатоніка», Ірини Берегової та вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих Героїв.

n 0603153338

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework