×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Власник ставка на Житомирщині безкоштовно привозить рибу для військових

У невеличкому кафе у передмісті Чуднова Житомирської області волонтери переробляють свіжу рибу для військових. Сьогодні привезли черговий улов – 2 ящика товстолобиків та коропів, кожна рибина вагою понад 10 кілограмів.

Разом понад центнер.

«З такої великої риби найсмачніші оселедці», – говорить чуднівчанка Ольга Титюк, яка перепускає рибу на оселедці та набори для юшки.

З риби знімають луску, патрають, ріжуть на шматки. Філейну частину тушки маринують або солять. Готові оселедці складають у пластикові відра. Голови та плавники йдуть на супові набори.

Раніше рибу для захисників купували, тепер же знайшовся місцевий підприємець, який орендує ставок.

«За ті кошти, які використовувалися на рибу, можна купити одяг, зброю для військових Попросив знайомих: давайте ставить сітки, виловлювати, як можна, допомагати…», – каже чуднівський підприємець Василь Власюк.

За сьогоднішній улов він міг би вторгувати до 3 тисяч гривень, однак для бійців не шкода, бо війна зачепила його особисто. У липні на Луганщині від снайперської кулі загинув його племінник та хрещеник – 24-річний Валерій Іващенко. Це була перша втрата району. Наступною був однокласник – Сергій Русаловський. Зараз у зоні АТО перебувають двоюрідний та троюрідний брати Власюка.

Оселедцями ласуватимуть бійці 30-ї механізованої бригади. Крім відер з рибою, пакують інші продукти харчування. До маленького кафе, яке стало пунктом збору допомоги для військових, з усього району звозять та зносять провізію – переважно страви домашнього приготування.

Андрій Гордієвський щотижня возить допомогу на схід – в основному, бійцям 93, 95, 26 та 30-ї бригад. Волонтер запевняє: попри скруту в країні волонтери не припиняють допомагати армії.

«Долар «скаче», ціни ростуть. Люди не знають, як їм самим виживати, але все одно кожен чимось допомагає», – говорить волонтер.

Павло Брюханов два місяці провів на передовій – майстром бронетехніки. Під Маріуполем отримав контузію, тож зараз лікується. Чоловік як ніхто розуміє, наскільки важлива підтримка з дому там, на війні:

«Коли з рідного Чуднова хлопці передають прапори, одяг, їжу, привіти від дітей, листівки, малюнки – це все одно, як вдома побував».

Люди збирають чергову передачу і кажуть: не припинять передавати допомогу, допоки в країні не настане мир.

n 1003153366

За матеріалами zt.20minut.ua.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework