×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На наступному тижні планують проголосувати за законопроект щодо законодавчого врегулювання у галузі видобутку бурштину. ВІДЕО

Круглий стіл щодо законодавчого врегулювання видобутку бурштину відбувся 12 березня у Рівному.

Учасниками обговорення були керівники Житомирської, Рівненської та Волинської областей, народні депутати України. Житомирщину представляли голова обласної ради Віталій Француз, депутати Верховної Ради України від області: Володимир Арешонков, Борислав Розенблат, Вадим Кривенко, Павло Дзюблик.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Народний депутат Вадим Кривенко стверджує, що відсутність необхідного законодавства є головною причиною важкої ситуації в районах видобутку бурштину.«Навіть багато хто в правоохоронних органах живе за принципом: немає закону – немає його порушення. Зараз ми маємо правовий вакуум, бо непромисловий видобуток бурштину в Україні не регламентований ніякими законами. Тому там, де є правовий  вакуум, контроль над питанням беруть бандити і корумповані чиновники».

За словами народного депутата Борислава Розенблата, прийняття законопроекту «Про видобування та реалізацію бурштину» дасть змогу видобувачам каменю почувати себе соціально захищеними. До того ж, це збільшить надходження у місцеві бюджети.

Народний депутат Павло Дзюблик каже, що від врегулювання питання видобутку бурштину, виграють не лише тисячі місцевих жителів, які зможуть законно здійснювати свою діяльність, а й загалом бюджет країни.

За словами голови обласної ради Віталія Француза, ініціатива депутатів щодо законодавчого врегулювання є слушною, оскільки вирішити проблему незаконного видобутку бурштину виключно за рахунок правоохоронних органів нереально.

«Якщо законодавчо питання видобутку бурштину не буде врегульовано, то самостійно справлятися з тією кількістю бажаючих з лопатою і помпою видобувати каміння, буде неможливо», - наголосив під час круглого столу Віталій Француз.

Для легалізації видобутку бурштину у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти. Однак після обговорення вирішили взяти за основу саме законопроект №1351-1 «Про видобування та реалізацію бурштину» за авторства народних депутатів України: Борислава Розенблата, Миколи Томенка, Павла Дзюблика, Володимира Арешонкова, Вадима Кривенка та Андрія Павелка. Голосування за цей законопроект у першому читанні відбудеться вже наступного тижня.

n 1303153447

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework