×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині 42 лісові спостережні вежі оснащені веб-камерами

Станом підготовки лісогосподарських та торфопереробних підприємств до роботи в пожежонебезпечний період 2015 року вже зараз переймаються лісівники, рятувальники та керівництво області.

На засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС члени комісії визначили пріоритетні завдання для повноцінного функціонування таких підприємств у пожежонебезпечний період.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Виконуючий обов’язки голови обласної комісії, заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Олег Держанівський висловив своє захоплення підготовкою лісокористувачів. Він особисто виїздив на перевірки обласних лісових станцій і запевнив, що лісокористувачі у повній бойовій готовності.

Головуючий нагадав, що Житомирська область займає перше місце в Україні по території, яку охоплюють лісові масиви. Більше третини території області (близько 1 млн. гектара) займають ліси. Найбільш небезпечними у пожежному відношенні є ліси північних районів області, які забруднені радіонуклідами та межують з торфовищами, площа яких складає 61 тис. га. У 2014 році в екосистемах області виникло 17 лісових (2,93 га), 45 торф’яних пожеж (55,25 га) та 322 загоряння сухої трави (619,64 га). Зазначені пожежі оперативно ліквідовані силами пожежної охорони лісогосподарських підприємств та підрозділів Управління ДСНС України у Житомирській області.

«Рівень готовності лісових пожежних станцій Житомирщини на голову вище ніж в деяких інших областях. Я це абсолютно свідомо заявляю. Особисто відвідавши вже два райони, мав змогу оглянути оснащення, стан техніки… Я залишився задоволеним. Звичайно, є окремі нюанси, але вони не суттєві», – заявив Олег Держанівський.

У лісомисливських господарствах на сьогодні працює 75 спостережних веж. «Із них 42 облаштовані веб-камерами, які в режимі он-лайн з’єднані з оператором безпосередньо в лісництві, – повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства області Андрій Курінський. - Більше того, ми залучили інтернет-компанію, яка використовує супутниковий зв'язок для того, щоб ця інформація як мінімум зводилася в лісгоспи. А надалі ми хочемо під’єднати загальну цю картинку до чергового оперативного управління».

n 0604153778

n 0604153778

n 0604153778

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework