×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Населенню країни повертатимуть 20-40% вартості кредитів за енергозбереження

Кабінет міністрів спільно з державним "Ощадбанком" створили програму компенсації від 20% до 40% вартості кредиту на заходи з підвищення енергоефективності.

n 0804153834

Обсяг програми складе 1,57 млрд грн, з них 1,23 млрд грн - кошти "Ощадбанку", 340 тис. грн виділено з держбюджету.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час сьогоднішнього засідання уряду, передає 5 канал із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Крім того, як зазначив Зубко, міжнародні фінансові організації також готові приєднатися до зазначеної програми.

Так, при оформленні кредиту на заміну котла на негазовий можна розраховувати на компенсацію до 20% його вартості, при утепленні індивідуальних будинків - до 30% і до 40% - на заходи з енергоефективності для ОСББ, але не більше 10 тис. грн на одну квартиру.

"Поки що ми зможемо ввести цю програму тільки в ОСББ, оскільки там є організований механізм, є той, хто може позичити ці кошти, і є той, хто зможе повернути ці гроші. Тому на цю ділянку ми направляємо 40% компенсації вартості кредиту", - пояснив Зубко.

На питання про можливість скористатися програмою без оформлення кредиту віце-прем'єр зазначив: "Є "Ощадбанк", якому потрібна довідка про стабільні доходи. І людина може не брати кредит, а оформити в банку необхідні документи і відразу ж отримати кошти на компенсацію. Це - прозора система , яка працює у всіх областях".

За його прогнозами, скористатися зазначеною програмою зможуть 134 тис. українських сімей.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework