×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Серед бездомних житомирян є навіть особа з двома дипломами про вищу освіту, яка працювала на заводі «Антонов», колишня акторка та колишній викладач університету

13 квітня 2015 року в кінотеатрі «Жовтень» відбувся благодійний захід з находи Свята Пасхи для бездомних осіб м. Житомира.

Мета заходу: показати бездомним, що вони не є ізгоями суспільства і як кожна людина, в ці святкові дні, має право на родинне тепло та турботу суспільства.

Організатори заходу: Громадська організація «Милосердя», «Міський центр обліку бездомних осіб», Християнська церков «Перемога», Благодійна організація «Прорив-Перемога», Благодійний фонд «Сім’я».

Відкрив свято Сергій Коханевич – колишній наркозалежний, член Новогуйвинської церкви. Потім виступив Євген Маковський – директор Житомирського християнського реабілітаційного центру БО «Прорив-Перемога» для нарко та алкозалежної молоді. У своєму виступі він звернув увагу присутніх  на той факт, що вони здатні власними зусиллями домогтися змін: пройти реабілітацію та покинути лави бездомних . Після цього молодь показала театралізовану сценку «Звільнення людини від гріха».

Служіння для бездомних осіб провели пастори Віталій Осипчук та Юрій Ашихін.

Далі пройшов благодійний святковий обід та роздача гуманітарної допомоги: одягу та взуття, продуктових наборів.

Спільнота бездомних, разом з керівником «Міського центру обліку бездомних осіб» Владиславом Паламарчуком, записали відео звернення до міської громади та міської влади. Проблема: відсутність можливості помитися – внаслідок цього, не можна відвідувати поліклініки та лікарні, користуватися громадським транспортом.

Ситуація у Житомирі дуже цікава: митися бездомним ніде – навіть у лікарнях та поліклініках внаслідок цього виникають проблеми. Громадські активісти кажуть, що вони зверталися до міської влади: у відповідь, порекомендували звернутися до недержавного «Міського центру обліку бездомних осіб»! – цій благодійній організації міська влада не надавала ні приміщення, ні бюджетного фінансування, - але хоче, щоб вона замість влади вирішувала проблему! Надане Житомирською обласною радою приміщення для розміщення центру ресоціалізації бездомних, не має ні туалету, ні каналізації, ні душових – без недешевого ремонту, використовувати його для помивки та ночівлі бездомних, неможливо.

Благодійники просять мешканців міста не залишатися байдужими: серед бездомних є навіть особа з двома дипломами про вищу освіту, яка працювала на заводі «Антонов»; колишня акторка Житомирського академічного драмтеатру та колишній викладач одного із Житомирських університетів.

n 1404153887

n 1404153887

n 1404153887

Последнее изменение Вторник, 14/04/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework