×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині можуть з’явитися сімейні молочні ферми

Житомирщина - потужний і перспективний сільськогосподарський край. Впродовж 2015-2016 року в рамках спільних проектів Данон Україна, ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» та МБФ «Добробут громад» запланована допомога по реконструкції та підвищенню ефективності господарювання сімейних молочних ферм в центральних та південних областях України.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Мета молочарського проекту – сприяти перетворенню перспективних особистих селянських господарств на молочні ферми сімейного типу. Для обраних кандидатів на створення сімейних ферм партнери проекту розроблять плани реконструкції корівників, щоб ті відповідали усім нормам та вимогам комфортного утримання тварин, гарантують максимальну продуктивність корів та створюють комфортні умови праці для господарів.

Учасники, які скористаються програмою та успішно пройдуть конкурсний відбір, отримають обладнання на суму еквіваленту 6 тис. доларів США (доїльне обладнання, поїлки, система освітлення з автономним регулятором включення/ виключення, система вентиляції, гумові ковбики, електропастух). Крім того, перших 70 затверджених кандидатів на реконструкцію отримують до двох високопродуктивних нетелів (за умовами договору родини будуть зобов’язані передати перший приплід жіночої статі сімейній фермі, що є членом кооперативу).

Кандидати мають відповідати таким критеріям:

1. Наявність в господарстві як мінімум 7-ми корів.

2. Потенціал і бажання господарів розширювати сімейне господарство на родинний прибутковий бізнес, в якому беруть участь всі члени родини, зі збільшенням поголів’я до мінімум 10 голів корів.

3. Мати право власності на земельну ділянку, де знаходиться облаштоване приміщення для утримання худоби.

4. Мати у розпорядженні ділянки сільськогосподарських угідь з розрахунку як мінімум 1 га на 1 корову.

5. Спроможність фермером забезпечити як мінімум еквівалент 100 дол. США власних інвестицій на кожне стійло місце планової виробничої потужної сімейної ферми, що може бути забезпечено власними матеріалами, працею чи обладнанням.

6. Готовність брати участь у навчаннях з управління сімейними фермами.

7. Готовність приймати навчальні відвідування 1-2 рази на місяць.

8. Членство у місцевому сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі (СОК) або готовність долучитись до діяльності СОК, якщо такий функціонує в області.

Якщо ви зацікавились у створенні сімейних ферм – звертайтеся до Житомирської ОДА.

Завдяки покращенню умов утримання та годівлі тварин зросте продуктивність корів та збільшиться об’єм заготівлі молока, а родини суттєво зменшать затрати часу на роботі в господарстві та змажуть забезпечити собі гідний дохід та відповідно рівень життя.

n 2404154089

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework