×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Парубок із Новоград-Волинського наторгував в Інтернеті за неіснуючі товарами три тис. грн.

Оперативники карного розшуку викрили місцевого жителя, який «продавав» через мережу Інтернет неіснуючі товари.

n 2105154437У такий спосіб парубок встиг ошукати трьох жителів різних регіонів країни на загальну суму близько 3 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Потерпілі знаходили оголошення та погоджувалися на умови передоплати обраних товарів, вартість яких коливалася від 600 до 1200 гривень. Жителі Черкаської і Київської областей перерахували гроші за мобільні телефони, а 45-річний житель Чернівецької області очікував на мікрохвильовку. Не дочекавшись товарів, які мали бути доставлені поштою, ошукані покупці звернулися до міліції.

- Уже зараз встановлено, що 18-річний житель Новограда-Волинського створив кілька облікових записів на одному з торгівельних веб-ресурсів, де розмістив оголошення про продаж уживаної побутової техніки і мобільних телефонів, - повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка. - Для переконливості він також додав скопійовані з мережі Інтернет фотознімки товарів, яких насправді не мав.

Також правоохоронці з’ясували, що хлопець отримав дозвіл свого товариша користуватися його банківською карткою, на рахунок якої й отримував передоплату від своїх довірливих клієнтів. Відслідкувавши фінансові операції та діяльність в Інтернеті, міліціонери викрили парубка.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Слідчими доведено, що хлопець причетний до трьох шахрайств. Також проводиться перевірка щодо його причетності до інших аналогічних оборудок.  Парубку загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Водночас правоохоронці застерігають: при покупках через Інтернет користуйтесь тільки перевіреними та відомими ресурсами. Домовляйтесь з продавцями про можливість оплати товару після його фактичного прибуття. Не розміщуйте у всесвітній павутині особисті дані, які дозволять шахраям дістатися до ваших банківських рахунків.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework