×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Роботою житомирського Центру допомоги учасникам АТО зацікавились в ООН

27 травня 2015 року, Центр допомоги учасникам АТО відвідав Радник з питань реінтеграції та фінансового забезпечення ООН в Україні Мілош Кршмановіч.

n 2705154527Міжнародного експерта цікавило, як працює житомирський Центр допомоги учасникам АТО, які саме види допомоги надає, як налагоджена співпраця з іншими установами. Адже зараза ООН розробляє програму реабілітації та реінтеграції колишніх військових і осіб, які отримали фізичні або психологічні травми внаслідок кризи на сході України, і збирає кращий досвід в Україні для подальшого впровадження.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Представник ПРООН Мілош Кршмановіч ознайомився з роботою центру, методикою надання комплексної допомоги військовим та їх родинам,  напрямками соціально-психологічної реабілітації учасників АТО.

Координатор центру, представник департаменту інформаційної діяльності ОДА Вікторія Мельниченко розповіла про те, яку допомогу вже отримали заявники.

Зокрема, за час роботи до Центру звернулися 328 учасників АТО та їх родин із різних питань, починаючи від консультаційної допомоги, одержання статусу учасника бойових дій, реабілітації, зубопротезування, медичної допомоги, працевлаштування до фінансової підтримки та виділення земельних ділянок. 66 звернень вирішено повністю, решта – частково. Адже більшість заявників потребують комплексної допомоги, і якщо одне питання вирішується оперативно, то інше потребує розгляду комісій, доопрацювання документів та ін. Кожне звернення учасника АТО перебуває під постійним контролем фахівців Центру, які також перевіряють оперативність та якість вирішення проблеми безпосередньо через спілкування з заявником.

Основними питаннями, з якими звертаються учасники АТО це: лікування та протезування зубів; отримання грошової допомоги від ОДА; проходження реабілітації в санаторію «Дениші»; консультація щодо отримання пільг для УБД; психологічна допомога.

Хоча Центр розпочав свою діяльність не так давно, але вже є позитивні результати. Так, станом на 26 травня поточного року, 56 військовослужбовців, які отримали поранення та захворювання в ході проведення АТО  отримали  грошову допомогу; 24 заявники пройшли реабілітацію в санаторії «Дениші»; 31 учасник АТО отримав консультаційну допомогу щодо соціальних пільг, пенсійного забезпечення, нарахування демобілізованих коштів тощо.

Тож Центр допомоги учасникам АТО та членам їх сімей чекає вас за адресою:

м. Житомир, майдан С.П.Корольова,1, обласна державна адміністрація, каб. 101.

Телефон – (0412) 47 – 50 – 06.

Графік прийому: понеділок-четвер 9:00 – 18:15; п’ятниця 9:00 – 14:00. Обід – 13:00 – 14:00.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework