Поставив машину на автостоянку – розбили лобове скло. Хто винен?

Багато житомирян довіряють охорону власного автомобіля платним автостоянкам. 

У спеціально відведених місцях за певну плату можна залишити авто на довготривалий час, де працівники стоянки беруть на себе відповідальність за його збереження.
Але що робити, коли ти гроші за стоянку заплатив, тобі пошкодили лобове скло, а власник автостоянки відмовляється відшкодувати збитки? З такою проблемою до нас звернувся житомирянин Артем.
Чоловік декілька років поспіль користувався послугами однієї з житомирських автостоянок. Одного дня Артемові потрібно було там залишити новеньке авто на декілька днів. Тоді й трапилась неприємна ситуація: коли власник забирав машину, лобове скло було вщент розбите. Артем намагався домогтися від керівника стоянки відшкодування збитків, той повідомив, що він не бачив яка саме машина заїхала та не знає хто розбив скло. Тому відповідальність він ніяку не несе.
Тоді виникає запитання: хто винен у тому, що лобове скло автомобіля, що знаходився на платній автостоянці, було пошкоджено? Якщо розібратися, то винні керівники стоянки. Вони беруть кошти за охорону автомобіля, тобто несуть всю відповідальність за її збереження.
Багато водіїв плутають поняття паркова та автостоянка. Паркування – це місце, де будь-який транспортний засіб можна залишити на нетривалий час у неробочому стані. Така послуга є безкоштовною, але відповідальність за пошкодження авто тоді ніхто не несе.
Стоянка – це місце, де автовласник може залишити свій транспорт на тривалий час за певну плату. В такому випадку він перекладає відповідальність за збереження автомобіля співробітникам стоянки.
Редакція інформаційного агентства «Всі новини» намагалась зв’язатися з директором скандальної автостоянки. Керівник спочатку був не проти розповісти про ситуацію, але потім на зв'язок не виходив. Ми все-таки сподіваємося, що нам вдасться зв’язатися з власником стоянки та послухати його версію конфлікту, ми відкритті до спілкування. Поки що справа стосовно пошкодження лобового скла на платній автостоянці передається до суду.

Лілія Мельник

 

Последнее изменение Пятница, 10/07/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework