Юні переселенці зі Сходу України на дві години стали вогнеборцями

12 серпня на території ДП «Санаторій для батьків з дітьми «Тетерів», що у Коростишівському районі співробітники ДСНС Житомирщини провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Мета акції – навчання населення основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності та популяризація професії рятувальника, - повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

 

До проведення акції також залучалися фахівці Обласної організації Товариства Червоного Хреста України та Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Однак головними дієвими особами стали коростишівські вогнеборці, які власне і подарували дітям-переселенцям справжнє свято. 

Згідно задуму організаторів, дітвора у компанії рятувальників подорожувала «Планетою безпеки», поступово відвідуючи найцікавіші її країни. Першими помандрували найменші учасники акції. Вони завітали до країни «Малюнків на асфальті», де продемонстрували свою образотворчу майстерність на тему «Безпечне літо – запорука гарного відпочинку». Юні художники не аби як розчулили представників героїчної професії, адже на більшості малюнків автори зображували свої домівки, навколо яких ростуть квіти та бавиться дітвора. Визначати переможців було дуже складно. 

Вогнеборці з першої ж хвилини акції знайшли спільну мову з глядачами та розважали їх у перервах між конкурсами: співали запальних пісень, танцювали під всесвітньовідомі хіти та жартували на різноманітні теми. 

Поки малеча малювала на асфальті, старші товариші зупинилися в «Країні спорту». На учасників чекав цілий ланцюжок випробувань, з якими щодня зустрічаються справжні рятувальники. Запеклі змагання супроводжувались несамовитою підтримкою глядачів, які із захопленням спостерігали за всім, що відбувалося.

Найінформативнішою стала зупинка в «Країні – Медицина». Фахівці Червоного Хреста навчили дітей правилам надання першої медичної допомоги та провели різноманітні конкурси на знання медичної справи, а співробітники соціальної служби, у свою чергу – оригінальні вікторини з питань ОБЖ. 

Також рятувальник продемонстрували свій повсякденний одяг, бойове спорядження, а також пожежно-рятувальну техніку та дозволили глядачам одягнути будь-який костюм та посидіти за кермом кожного пожежного автомобіля. А щоб випробувати техніку в реальній надзвичайній події, вогнеборці на очах у мешканців санаторію ліквідовували умовну пожежу. До речі допомогти рятувальникам у боротьбі з полум’ям міг кожен бажаючий.

Поділившись своїми роздумами про події в зоні проведення АТО, рятувальники більше не давали приводу сумувати ні собі, ні іншим учасникам акції. Як вже було сказано, першочерговим завданням заходу стало підняття морального духу вимушених переселенців і на думку рятувальників, його вдалося виконати. 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework