×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Червоний Хрест на Житомирщині надав допомогу переселенцям майже на півмільйона гривень

З метою розширення обсягів матеріальної допомоги малозабезпеченим в області проходить щорічний Всеукраїнський місячник Червоного Хреста.

n 2210156348За звітний період зібрано натуральної допомоги під час  місячника Червоного Хреста та роздано малозабезпеченим верствам населення на суму 1 млн. 511 тис. грн.

Про це повідомили на ХХІІІ звітно-виборна конференції Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, яка відбулася 20 жовтня в Житомирському інституті медсестринства.

Одним із пріоритетних напрямків роботи організацій Товариства в області залишається надання сестрами милосердя Червоного Хреста медичних та соціально-побутових послуг вдома 9 тисячам самотнім людям похилого віку, ветеранам війни і праці, інвалідам, 10 % яких прикуті до ліжка та обмежені в пересуванні.

За звітний період патронажними медсестрами Червоного Хреста підопічним було надано близько 3-х мільйонів медичних та 955 тисяч соціально-побутових послуг, 102 особи влаштовано в будинки-інтернати.

В структурі мережі патронажної служби працюють 8 центрів і 9 кімнат медико-соціальної допомоги та реабілітації, 24 банки одягу, 12 пунктів прокату речей для догляду та реабілітації хворих, 24 пункти першої допомоги Червоного Хреста в сільській місцевості.

Впродовж 18 років здійснює свою милосердну місію Хоспіс Червоного Хреста в м. Коростені (на 30 ліжок) та його філіал в с. Щорсівка Коростенського району (на 20 ліжок). За п'ять років у хоспісі на лікуванні перебувало 638 хворих.

Так, для надання допомоги потерпілим при надзвичайних ситуаціях за межами області (Луганська та Донецька ОО ТЧХ, Маріупольська міська організація ТЧХ) було перераховано 11 тисяч грн, а при пожежах та інших обставинах для потерпілих Житомирщини була надана гуманітарна та матеріальна допомога на загальну суму понад 150 тис. грн.

У зв'язку з надзвичайною ситуацією, що склалася в Україні внаслідок подій на сході, НК ТЧХ України було створено загін швидкого реагування у складі 8 волонтерів.

Для внутрішньо переміщених осіб з Луганської та  Донецької областей обласною та районними організаціями ТЧХ надана гуманітарна допомога на загальну суму 435 799 грн.

Разом з тим слід відмітити, що в організації роботи є ряд невирішених проблем та можливостей по її вдосконаленню.

- Обласна організація ТЧХ, - зазначив Ярослав Лагута, - завжди знаходиться «на передовій» і являє собою яскравий приклад милосердя та готовності прийди на допомогу у важкі хвилини. Це найпотужніша та найдієвіша громадська організація, яка незважаючи на політичну кон’юнктуру та виклики сьогодення,  активно працює у всіх напрямках соціальної сфери і є гарним прикладом для решти громадських організацій.

Последнее изменение Четверг, 22/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework