×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Скандал навколо «ЖЛ» набирає обертів: Співвласник "Житомирських ласощів" заявляє про відновлення своїх прав

Співвласник кондитерської фабрики "Житомирські ласощі" - швейцарська компанія Delta Capital SA заявляє про відновлення своїх прав на підприємство, які були втрачені в 2010 році у зв'язку з рейдерським захопленням.

n 0212156944Про це розповів на прес-конференції в УНІАН співвласник Дельта Капітал С.А. Аркадій Воловик.

"Рішення прийняті. Фабрика юридично відновлена. Сьогодні наш генеральний директор відновлює всі за канонами України та відкриває рахунок на території Житомира. Я сподіваюся, що всі ці питання будуть доведені до кінця", - сказав він.

Як уточнила присутня на прес-конференції юрист Delta Capital SA Наталя Мельник, акціонери "Житомирських ласощів", до числа яких входять вищезгадана швейцарська компанія і близько 700 працівників фабрики, втратили підприємство в 2010 році внаслідок його захоплення обманним шляхом.

За словами Мельник, рейдерський характер захоплення підтверджують висновки Міжвідомчої комісії з питань протидії рейдерству. Ошукані акціонери намагалися відновити свої права протягом 5 років, проте за цей час фабрика була переоформлена в компанію "ЖЛ". "Йдеться про відновлення того, що було втрачено в 2010 році, повернення акціонерів до складу акціонерного товариства", - сказала Мельник. А народні депутати Дмитро Добродомов і Віктор Чумак, за словами Мельник, дезінформують суспільство або навмисно, або не розібравшись у ситуації, повідомляючи про рейдерське захоплення з боку Delta Capital SA. Воловик зазначив, що позбавлені прав акціонери тільки з 2014 року почали вигравати суди, які тривали з 2010 року.

За рішенням суду 27 листопада 2015 року була проведена скасування державної реєстрації "ЖЛ", відновлена компанія "Житомирські ласощі" і всі її акціонери. Все майно фабрики належить відновленим власникам. Разом з тим, Воловик повідомив, що представники Delta Capital SA та інших відновлених в правах акціонерів не можуть потрапити на фабрику, оскільки їм чинять фізичний опір. "Відбулася колізія. Компанії "ЖЛ" не існує, а компанія "Житомирські ласощі" - наша, відновлена - не може увійти на територію фабрики", - сказав бізнесмен.

Воловик підкреслив, що компанія гарантує збереження всіх робочих місць за нинішніми співробітниками фабрики та виплату заробітної плати за просту, який відбувається зараз. "Ми вважаємо, по-людськи, що робітники, а їх тисячі з гаком людей, ніякого відношення до господарського спору на сьогоднішній день не мають", - зазначив Воловик. Також бізнесмен висловив упевненість у подальшому розвитку інституту захисту іноземних інвесторів в Україні. Він підкреслив, що закордонні інвестори будуть з обережністю дивитися на Україну, поки рівень захисту інвестицій з боку українських властей залишається на нинішньому рівні.

Фабрика "Житомирські ласощі" була заснована в одна тисяча дев'ятсот сорок чотири році. Потенційна потужність підприємства становить більше 80 тис. тонн продукції на рік. Компанія виробляє продукцію під трьома торговими марками: "Житомирські ласощі", Будинки та Optimix, нещодавно оголосила про створення бренду Житомирської Солодощі. Асортимент продукції налічує більше 250 найменувань. Продукція компанії експортується більш ніж в 20 країн світу.

Нагадаємо, днями прес-служба Житомирської кондитерської фабрики ТДВ "ЖЛ" заявила, що Народний депутат України Сергій Пашинський готує рейдерське захоплення фабрики.

27 листопада працівники «ЖЛ» оголосили «сидячу забастовку» в приміщенні управління юстиції, а в понеділок, 30 листопада, перекрили трасу Київ-Чоп, аби не допустити нібито автобуси із «тітушками» до Житомира.

Последнее изменение Среда, 02/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework