Чудеса України створені руками природи. ФОТО

Кожен із нас уже певно переконався, що Україна – особливе та дивовижне місце. Вашій увазі ми презентуємо 5 мальовничих місць нашої Батьківщини, які можна відвідати та побачити усю красу на власні очі.

1.Мармурова печера – скарб Криму

Гору-шатро Чатир-Даг називають однією з найбільших таємниць півострову Крим, адже ця вершина відокремлена від усіх інших гір і ховає в собі чудесний скарб-печеру, яку величають Мармуровою.

Мармурову печеру відкрили зовсім недавно, у 1987 році. Проте, варто зазначити, що вік цього підземелля сягає уже понад 2 млн. років.

Обсяги печери вражаючі: 60 метрів углиб та 2050 метрів довжина усіх галерей. Великі обсяги скарбу дозволяють побачити відвідувачам чимало краси й саме це робить її унікальною і по праву відносить до п’ятірки найгарніших переч планети, обладнаних для відвідин.

Температура всередині сягає +9 за Цельсієм. Тут не надто холодно, але й далеко не спекотно.
У печері повсюди унікальні скульптури, які нагадають героїв казок, чарівних квіток, королів та королев, тут застигли кам’яні водоспади та чарують каскади гурових озера. А найдивнішим є те, що все це створено самою природою упродовж тисячоліть.
У 2008 році Мармурову печеру визнано однією зі 7 чудес України.

2.Несамовите

Озеро Несамовите – одне з найтаємничіших озер Чорногірського масиву. Це невеличке кришталеве озеро на схилі гори Туркул давненько користується поганою славою у місцевих гуцулів. Кажуть, тут народжуються грози та град, а також десь у глибині його холодних вод ховаються грішні душі.

Власне кажучи, кожне озеро в Карпатах овіяне ореолом таємничості і старими легендами. Якщо їм вірити, в одному куточку живуть русалки, кудись навідується чорт, а бувають і зовсім екзотичні легенди. До найцікавіших легенд належать ті, що розповідають про о. Несамовите.

Озеро хоч і невеличке, та все ж помітне, має десь з півтори -три квадратних метрів. Воно достатньо чисте, з прозорою холодною водою. Кажуть озеро навіть влітку залишається вкрите льодом. Здавалося б-куди там ховатися таємничим істотам і видно ніби все при його то півтораметровій глибині і місцевість не така вже й дика. Та ні, не все так просто.

Звісно жарти жартами, а місцина справді таємнича. Саме озеро льодовикового походження і воно дуже давнє, рельєф навколо нього також створений льодовиком. Взимку в хороші морози озеро повністю замерзає і перетворюється у величезне дзеркало. Можливо, одне з перших дзеркал, яке бачили місцеві люди.

Крім цього існує безліч інших легенд, значно простіших і наївніших. Наприклад те, що скупавшись в озері ви рік не зустрінете/ або в цей рік і зустрінете свою другу половинку. Ще, кажуть, глибокої ночі, коли навіть найсміливіші створіння сплять, з озера виходять душі і танцюють над його блискучою поверхнею. Танець цей прекрасний і жахливий, наче спів сирен, не одного необачного сміливця він затягнув у холодну глибину і єдине, що може людину врятувати – це тужливий звук трембіти.

3.Піп Іван - "Білий Слон"

<

Вершина Піп Іван є однією найвідоміших Карпатських вершин. Гора входить до найвищого і найпривабливішого для туристів гірського хребта в Україні – Чорногори. Однак ця вершина стала відома навіть не через шалено красиві гірські пейзажі і безкраї вільні простори, а завдяки Білому Слону. Що ж робить цей слон серед холодних карпатських вершин.

Коли читаєш назви різних гір на Чорногорському хребті і підходиш до гори Піп Іван здається: «Ну тут вже точно все зрозуміло. Мабуть, тут жив якийсь відомий піп і звали його Іван». Та ні, не все так просто. Власне така назва з’явилась після радянської окупації краю, тоді ж виникла і легенда про священика Івана, що на свято Купала водив людей на гору збирати лікувальні трави.

Насправді ж давньою назвою гори є – Попіван. Саме ці слова переклали на свій лад російськомовні червоноармійці. Оригінальна назва походила від того, що на вершині завжди дуже гучний і сильний вітер, що наче співає свою дику і шалену пісню.

4.Печера Оптимістична

Незабутні враження на любителів пригод справить відвідування Оптимістичної печери, яка по довжині лабіринту (більше 212 кілометрів) є найдовшою печерою у Європі і другою на Землі після американської системи Флінт-Рідж-Мамонтова. Це цілий свій в одній печері - таємні ходи, невідомої краси кристали, незвідані галереї.

5.Водоспад Гук Женецький

Женецький Гук (Женецький водоспад) — водоспад в Українських Карпатах, на потоці Женець. Розташований на відстані приблизно 5 км від траси, 9 км від станції Татарів на території Карпатського національного природного парку.Є одним із найгучніших і найпрекрасніших водоспадів в Карпатах.

Водоспад спадає каскадом, утворюючи природні ванни, де кожен сміливець може зануритись у гірську освіжаючу воду. Завдяки постійному зволоженню і бризам водоспаду, рослинність тут буйна і різноманітна. А от на шляху можна зустріти найрізноманітніших представників карпатської фауни: білку, лисицю, саламандру плямисту. Біля водоспаду завжди є можливість придбати цікаві тематичні сувеніри чи перекусити.

Женецький водоспад є дуже молодим географічним об’єктом, адже він утворився у післявоєнні роки в результаті повені.

Місцеві жителі дали назву водоспаду “Гук” через гул (шум), що доноситься від нього.

А ще це місце прославилося тим, що неподалік розташована резиденція колишнього президента України Віктора Ющенка. І замість стежки до водоспаду веде цілком добра дорога з шлагбаумом при в'їзді.

 

Прочитано 4793 раз

Последнее изменение Вторник, 07/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework