Білоруський Вільний Театр та Музика для Мас представляють виставу "Burning Doors"

Восени 2016 Білоруський Вільний Театр розпочав світові гастролі вистави "Burning Doors", в якій розповідаються історії трьох людей мистецтва, що опинилися у в’язниці - активістки Марії Альохіної, художника Петра Павленського та кінорежисера Олега Сенцова.

Світова прем'єра вистави відбулася 23 серпня в Лестері, далі розпочалося турне по п'яти містах Великобританії, відбудуться прем’єри в Італії та Австралії - гастрольний графік БВТ доповнюється.
Це друга спільна робота Білоруського Вільного Театру і групи Бумбокс. Першою, в жовтні 2015 року, була гучна акція "I'm with the Banned - Staging a Revolution" (Я із забороненими) – концерт солідарності, в якому взяли участь Девід Гілмор, Pussy Riot, Brutto, Бумбокс, Кім Кетрелл, Джереми Айронс, Вікторія Модеста, Ніл Теннант. У виставі "Burning Doors", барабанщик гурту Бумбокс, Олександр Люлякін виступив в якості композитора. Йому допомагав британський саунд-дизайнер Річард Хаммартан.
Арт-директор БВТ і режисер вистави Микола Халезін: "Я дуже радий тому, що в роботі над цим спектаклем ми почали співпрацювати з нашими українськими друзями - гуртом Бумбокс, запросивши у ролі композитора барабанщика групи Олександра Люлякіна. Творча група захоплена професіоналізмом Олександра - він підкорив усіх своїм ставленням до роботи. Нам знадобилося всього декілька днів на те, щоб зробити роботу, на яку більшості музикантів знадобилися б тижні. В умовах жорсткого часового цейтноту подібний рівень є рятівним. Удвічі цінна подібна співпраця в контексті майбутньої роботи, яку ми плануємо спільно з Бумбоксом."
Виставу широко анонсовано, наприклад, журнал Vanity Fair вніс "Burning Doors" у A-List - список вистав, які слід подивитися в першу чергу. До того ж вистава отримала найвищу оцінку - п’ять зірок - від більшості впливових британських критиків та видань.
Кэол Уодис, Reviews Gate: “Жодна британська театральна компанія не може внести такого рівня інтелектуальної, емоційної і політичної інтенсивності в свої постановки. Білоруський Вільний Театр та “Палаючі двері” - приголомшливі.”

Дванадцятого жовтня пройде пряма трансляція спектаклю "Burning Doors" з Манчестера. У суспільній дискусії після показу вистави візьмуть участь ряд відомих діячів культури й громадські діячі України, Росії та Білорусі.
Протягом прокату вистави в різних країнах буде розгорнута громадська кампанія за звільнення Олега Сенцова.
Арт-директор БВТ і режисер вистави Микола Халезін: "Дуже важливо те, що ми вирішили спільними зусиллями боротися за звільнення Олега, - сьогодні це першочергове завдання для творчих людей, які усвідомлюють ті загрози, що стоять перед нашими країнами."
Олександр Люлякін про співпрацю з Білоруським Вільним Театром -
Микола Халезін про виставу-сенсацію "Burning Doors”  


Офіційний сайт Білоруського Вільного Театру
http://belarusfreetheatre.com

Офіційні ресурси Бумбокс:
facebook.com/boomboxfamily
boombox.kiev.ua
vk.com/boombox_family
instagram.com/boomboxfamily/
youtube.com/user/familyboombox

Прочитано 2753 раз

Последнее изменение Четверг, 06/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework