Киян запрошують провести вихідні на Житомирщині: 8 найкращих місць під Києвом за будь-якої погоди

  Затишні місця, які чудово підійдуть для поїздки у вихідні чи святкові дні.  Пасхальні вихідні та травневі свята вже не за горами. Саме на ці дні українці можуть заздалегідь спланувати подорож та відпочити від робочих буднів.

 

  ТСН.Туризм знайшов вісім місць, які розташовані неподалік від Києва та будуть цікаві для подорожі, як на свята, так і у звичайні вихідні.

  Пуща-Водиця – місцевість у Оболонському районі, що славиться санаторіями, пейзажною місцевістю і старими дерев’яними віллами.

  Сюди варто їхати, щоб прогулятись парком "Пуща-Водиця" з дитячими та спортивними майданчиками, місточками та алеями. Поряд з атмосферними віллами на березі ставків та на орендованому човнові можна влаштувати фотосесію, не від’їжджаючи від Києва. Площа парку близько 12 гектарів.

  До парку можна дістатись трамваєм № 12, який їде з Контрактової площі столиці до Пущі-Водиці годину. У трамваї можна навіть замовити екскурсію, але на таку мандрівку місця варто бронювати заздалегідь. Крім цього, від станції метро "Академмістечко" курсує маршрутка № 30, а від "Нивок" - № 226, № 719.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замок на Житомирщині знову потрапив до ТОПу, цього разу "15 готелів з приголомшливим краєвидом з вікна"

  У селі Нові Петрівці, за 15 кілометрів від Києва, розташовується резиденція українського президента-втікача "Межигір’я". Ландшафтний парк на березі Київського водосховища вражає туристів дорого облаштованими апартаментами, альтанками, гаражем з ексклюзивними автомобілями.

  Прогулюючись тут, варто оглянути колекцію автомобілів, кінологічний центр, зоопарк, величезне гольф-поле і стилізований будинок-корабель Galleon. До "Межигір’я" варто їхати на цілий день, щоб хоч трохи оцінити багатство, яке тут залишилось, та красу, які, звиклі до міста, очі спрагло оглядатимуть і не віритимуть фантастичній красі місцевості.

  До резиденції можна дістатись від станцій метро "Петрівка" та "Героїв Дніпра". Транспорт їздить з 09:00 до 19:00 щогодини.

  Селище Ворзель розташовується за 30 кілометрів від Києва, неподалік Ірпеня. Воно буквально розташоване у лісі. Тут є величезний Березовий гай, що поступово перетворюється у парк, де можна і погуляти, і пікнік влаштувати. Просто у Ворзелі збережено затишний лісовий заказник, подекуди забудований віллами та санаторіями.

  Візитівка селища – маєток графині Наталії Уварової, закладений 1902 року. Тут розміщується музей "Уварівський дім", де кімнати мебльовані, як і століття тому. Будинок повністю реставрований, а його оточує доглянутий парк. Відвідуючи його, можна дізнатись не лише про київську княжну, а й про її батька – відомого у ті часи цукрозаводчика та магната Терещенка.

  Ворзель більше сотні років був відомий саме як кліматичний курорт – сюди приїздили, щоб пролікувати органи дихання, а також нервову та серцево-судинну систему. Близько 12 санаторіїв працюють і зараз. Прогулюючись затишними парками селища, ви вдихаєте цілюще повітря. А якщо приїхати сюди у кінці весни, то можна побачити, як цвіте одне з найбільших тюльпанових дерев України.

  До Ворзеля варто їхати, щоб відпочити на природі з близькими, прогулятись парком, Березовим гаєм, побачити тюльпанове дерево, відвідати Будинок княгині Уварової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радомишльський спадок архітектора Безсмертного

 

  Село Трипілля розташовується за 40 кілометрів від Києва, неподалік Обухова. Під’їжджаючи до нього зі сторони столиці, перед невеликою заплавою і містком, варто повернути ліворуч, так ви потрапляєте до Дівич-гори. З неї відкриваються панорами Дніпра та його приток: Стугни, Красної і Бобриці, а езотерики розповідають, шо гора, це "місце сили" і тут є особлива енергія, яка "заряджає" людей.

  На Дівич-горі знайдені залишки старовинного городища, що згадується в літописах XI століття – його, імовірно, заклав Ярослав Мудрий. У дохристиянські часи гора служила капищем богині родючості, звідки й отримала свою назву. Крім цього, поряд пагорба проживали племена Зарубинецької культури, ще у перших століттях нашої ери, задовго до появи Київської Русі.

  В селі було вперше знайдено поселення Трипільської культури, яка й отримала назву від нього. У Трипіллі є обласний археологічний музей і музей "Прадавня Аратта – Україна" – присвячені багатій історії місцевості. У сусідньому селі Халеп’ї є музей, присвячений першовідкривачу Трипільської культури – Вікентію Хвойці.

  До Трипілля варто їхати "зарядитись" позитивною енергією, відпочити на природі, відвідати музеї й дізнатись більше про історію рідного краю. З Києва можна дістатись від автовокзалу "Видубичі".

  Село Томашівка розташовується за 60 кілометрів від Києва, неподалік Фастова. Сюди варто їхати, щоб оглянути відреставрований маєток Хоєцьких 1910 року, збережені господарські будівлі, навколишній парк із скульптурами і фонтанами та невеличкий зоопарк.

  У маєтку розташовується Ризоположений скит Свято-Введенського монастиря. Саме його ченці ініціювали реставрацію будівлі, облагородження парку, встановлення скульптур біблійної тематики, зведення цегляних мурів та веж навколо території та облаштування зоопарку. Наразі палац Хоєцьких – це пам’ятка архітектури національного значення та один з найкраще збережених маєтків Київщини.

  Дістатись до Томашівки можна автобусом з Фастова. До Фастова з Києва можна дістатись електричкою або автобусом з автостанції "Дачна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радомислянські таємниці сакрального українського родуРадомислянські таємниці сакрального українського роду

 

  Містечко Козелець розташоване за 60 кілометрів від Києва на Чернігівщині. У центрі збереглись три атмосферні муровані храми збудовані у стилі козацького бароко, будинок полкової канцелярії, а на околиці садиба Покорища, яка вважається найстарішою із донині збережених на Лівобережжі. Вона розташовується на березі Остера, серед занедбаного парку.

  Окраса Козельця – Собор Різдва Богородиці з дзвіницею 1763 року. У нижньому ярусі храму похована мати останнього українського гетьмана – Кирила Розумовського – Наталка Розумиха. У різних рукописних джерелах її згадують, як дуже хитру жінку. Унікально декорований храм часто відвідують ті, хто цікавиться історією козацтва та подорожують до Чернігова чи Батурина.

  Місто Радомишль розташовується на Житомирщині, за 110 кілометрів від Києва. Їхати сюди варто заради розкішного замку, який можна не лише оглянути, а й пожити у ньому. У твердині розташовується готель, ресторан, музей української домашньої ікони. Крім того, у замкові працює папірня, де виготовляють папір за традиціями часів Київської Русі й запрошують охочих навчитись ремеслу.

  Навколо замку розбито ландшафтний парк з озерцями, джерелами та з висадженими рідкісними рослинами. Тут живуть різні тварини — бобри, річкові видри, норки, водяні щури, а також птахи — шпаки, лелеки й дятли.

  Дістатись до міста можна власним автомобілем або ж рейсовим автобусом.

  Закинута Прип’ять служить грандіозною пам’яткою людській необережності і позахмарним амбіціям радянської влади. Місто потопає у зарослях, тут розгулюють дикі тварини, а люди з різних куточків світу приїздять на екскурсії.

  Сюди здебільшого приїздять з туристичними екскурсіями з досвідченими гідами, які знають, де гуляти безпечно. З групою можна відвідати найцікавіші локації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де відчути себе королем: Замок на Житомирщині потрапив до ТОП-13 замків-готелів України

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework