Житомирщина туристична: Дивовижна пам'ятка трипільської культури та вражаюча місцевість Коростишівщини. ФОТО

   Коростишівщина — край, який, безумовно може здивувати туриста та привабити.

  Переконатися в цьому можна, поглянувши на фото з Коростишівського району. Неймовірними світлинами з Коростишівського району поділився Дмитро Кушнєров, випусковий редактор та ведучий новин, ведучий програм, звукорежисер, диктор у ТРК "Ефір" радіо "Рекорд ФМ". Пропонуємо поглянути на ці вражаючі фотографії й вам, шановні читачі. На них, зокрема, ви побачите природу Коростишівщини, а також надзвичайну пам'ятку трипільської культури «Червона гора» (ІІІ‒ІІ тисячоліття до н.е.)

   Стародавня історія села Городське

  Довідка з ВікіпедіЇ: «Поселення тут виникло у IV ст. до нашої ери. Назва села "Городське" походить з давнини, з епохи Трипілля. Поселення трипільців обгороджувались земляними валами і стовбурами дерев, закопаних одне біля одного висотою 3-5 метрів.

  На території села є три городища: одне — на "Червоній горі" — найбагатше за речовими знахідками, площею біля двох гектарів. На південь від «Червоної гори», через глибокий яр, — "Мала гора" протяжністю з заходу на схід майже 600 метрів. Обидва ці городища з південної, західної та північної сторін обриваються крутими, приблизно 50-метровими валами.

  Третє городище — "Дитинець" — фортеця часів бронзової і залізної доби, поселення Трипільської культури. З північної сторони «Дитинця» зберігся вал висотою біля п'яти метрів. Всі три городища на території села Городське є пам'ятками археології та культури і занесені до Реєстру пам'яток археології і мистецтва.

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

Gora 1

 Фото: Дмитро Кушнєров, Фейсбук

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework