Топ-5 місць для осінньої подорожі по Житомирщині. ФОТО

  Поки погода дозволяє насолоджуватись останніми теплими днями осені, потрібно подорожувати.

   Наша Житомирщина багата на цікаві та гарні місця для відпочинку.

   news.dks.com.ua/ пропонує переглянути топ місць відпочинку на Житомирщині.

  1. Коростишівський каньйон

  Коростишівський каньйон  – мальовниче та цікаве місце. По-перше, величезний і досі працює, по-друге, справді заворожує своїми масштабами і водою неймовірного кольору зеленої бірюзи. А ще подекуди під товщею води можна розгледіти стовбури дерев, які видаються такими давніми, наче лежать тут з часів палеоліту.

  Як доїхати: траса Київ – Житомир(за 1 км від Коростишева)

  1. Острів кохання

  У селі Старий Солотвин, Бердичівського району, є цікаве мальовниче місце- Острів кохання.

  Посеред річки Коднянка, на острові, розташовується колоритний будиночок, що приваблює туристів своєю таємничістю. Хатинку на острові із «континентом» поєднує місточок.

  Як дістатись: село Старий Солотвин(Бердичівський район)

kk06111941 2

  1. Садиба Терещенків, скалодром, 600-річний дуб

  Садиба була побудована за проектом архітектора Павла Голандського наприкінці XIX (за іншими даними - на початку XX) сторіччя. Замком її назвали за те, що багатим убранством зовні вона нагадує казковий середньовічний замок. Та насправді збудована вона була за новітніми для того часу технологіями: у будівництві широко використовували бетон та червону цеглу, а фігурні елементи виконували штукатуркою по цеглі.

  Скалодром  використовується для тренування альпіністів, тут тренуються як новачки, так і професіонали. Висота скель досягає 25 метрів і є дуже різноманітні маршрути. Також, є джерело з чистою водою. Скелі і річка дуже мальовничі і будуть цікаві не тільки скелелазам. Саме біля скель Тетерів особливо гарний - тут він протікає в скелястих берегах, як гірська річка десь в Карпатах, що дуже незвично для наших широт. На скелястому березі можна позасмагати або порибалити. Саме в низині дуже чисте та п'янке повітря.

  Перейшовши по містку над дамбою, варто побувати в дубовому гаю, де росте 600-річний дуб. Дубів  там залишилося небагато, але місце з дуже приємною енергетикою.

  Як дістатись: село Дениші (Житомирська область)

kk06111941 3

kk06111941 4

  1. Древлянський(Островського) парк

  Парк Островського розташувався на берегах річки Уж, куди тисячі років тому льодовик приніс величезні кам'яні валуни. В результаті утворився дуже незвичайний і неповторний природний ландшафт.

  Парк безпосередньо пов'язаний з давньою історією міста Коростень, якому тільки за офіційними даними понад 1400 років. Напевно ви ще зі шкільних уроків історії пам'ятайте такі назви як поляни, древляни, і так далі. Це назви племен, що населяли територію майбутньої Київської Русі. І Коростень (в давнину він називався Іскоростень) був столицею Древлянського князівства. Тому більшість пам'ятників на території парку присвячені саме цьому періоду.

  Як дістатися: м. Коростень

kk06111941 5

  1. Поліський заповідник

  Поліський заповідник – це острів дикої природи, де охороняються всі живі створіння, незалежно від того корисні вони чи ні. Він був створений 12 листопада 1968 року з метою збереження типових для Українського Полісся соснових лісів та сфагнових боліт.

  Заповідник знаходиться в Житомирській області у межиріччі Уборті та Болотниці, які зливаються за його межами і впадають у р. Прип'ять. На півночі заповідник межує з Білоруссю, а на заході з Рівненською областю. Його площа складає 20104 гектари, протяжність території зі сходу на захід – 27 км, а з півночі на південь – 21 км.

  Як дістатись: с. Селезівка(Овруцький район)

kk06111941 6

Новини Житомира

     
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework